Három hetet meghaladó környezetvédelemi projekt második hete
A három hetet meghaladó projekt második hetében az egészséges táplálkozásról volt szó. Fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy nemcsak akkor táplálkozunk egészségesen, ha csak gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, hanem a fehérjék és rostanyagok, szénhidrátok megfelelő arányú bevitele is szem előtt tartandó. Miután a témát elméletben jól körüljártuk, ellátogattunk a mezőberényi Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. üzemébe.
A gyár területére lépés előtt rövid balesetvédelmi és higiéniai oktatáson vettünk részt: a gyerekek megtanulták, hogy mikor belépnek egy élelmiszerekkel foglalkozó üzembe, az alapvető higiéniai szabályokat mindig be kell tartani. Ennek érdekében felvettük a kellő védőöltözéket, majd a gyártócsarnokba lépve megismertük a cég történetét, megszemléltük a magas szintű magyar tésztagyártási technológiát és folyamatot. A gyerekek hatalmas érdeklődéssel vettek részt a látogatáson, a látvány lenyűgözte őket. Elmondásuk szerint nem gondolták volna, hogy ilyen sokféle tésztát és ilyen fejlett technológiával készítenek Mezőberényben. Sokakban megfogalmazódott a gondolat, hogy felnőttként szívesen dolgoznának ezen a szakterületen.
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Tóth Zoltánné
biológia szakos tanár