^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Felsős farsang

  Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy a hetedik évfolyamos tanulók osztályfőnökeik és szüleik segítségével rendezik meg a felsős farsangi ünnepélyt. Ez idén is így történt, 2018. február 16-án délután 16 órától kezdetét vette a farsangi mulatság. A jó hangulatot a rengeteg jelmezes felvonulása alapozta meg.
  Bővebben...
 • 2 Tájékoztató a sportiskolai képességmérésről

  Kedves Leendő Első Osztályosok Szülei!
  Bővebben...
 • 3 Iskola bemutató film

  Iskolánk számára továbbra is fontos, hogy a leendő elsős gyermekeket és szüleiket megismertessük nevelő-oktató tevékenységünkkel. Hagyományainknak megfelelően összeállítottuk „Suliváró” beiskolázási programunkat, amelyet honlapunkon is megtalálhatnak.
  Bővebben...
 • 4 Farsang a Muronyi Tagintézményben

  2018. február 16-án a Szülői Munkaközösség és a Diákönkormányzat közös szervezésében farsangi délutánt tartottunk, amelyet már az eseményt megelőzően a faluban több helyen is plakátokkal hirdettünk. Ennek köszönhetően szép számmal megjelentek jelenlegi-és volt diákjaink, valamint hozzátartozóik ezen a vidám, téltemető, karneváli eseményen.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mezőberényi siker a Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulóján

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is az OKTATÁSI HIVATAL Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ szervezte meg a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny városi és városkörnyéki fordulóját 2018. február 2-án. A versenyt az 5-6. (11-12 éves korcsoport) és a 7-8. (13-14 éves korcsoport) osztályos tanulók számára külön-külön hirdették meg. Iskolánkat Machó Flóra 6. c (felkészítő: Debreczeni Klára) és Hajdú Viktor 8. a (felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára) osztályos tanuló képviselte a rangos megmérettetésen.

A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar – 20-21. századi - közlő prózai stílusban megírt mű lehetett, amely nem tartalmaz párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi, sem kevéssé ismert idegen szavakat. (A 7-8. évfolyamosoknál kívánatos az esszé-, vagy tanulmányrészlet.)

A versenyzők értékelésekor a zsűri az alábbi szempontok figyelembevételével értékelte a versenyzők teljesítményét: szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd.

A 7-8. osztályos kategóriában Hajdú Viktor I. helyezést ért el, így ő vehet részt az áprilisi regionális versenyen, Kisújszálláson. Jutalmát és oklevelét júniusban veheti át az ünnepélyes díjkiosztón Békéscsabán.

Mindkét tanulónak gratulálunk, és Viktornak eredményes felkészülést kívánunk a következő fordulóra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ancsinné Francziszky Klára

magyar nyelv és irodalom szakos tanár

. mai.mezobereny.hu