^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Összesített Versenyeredmények 2017-2018. tanév

  Összesített Versenyeredmények 2017-2018. tanév
  Bővebben...
 • 2 Sulikézi Fesztivál Balatonbogláron

  A Kézilabda az Iskolában program keretében, iskolánk alsó tagozatos lánykézilabdázó tanulói ebben a tanévben harmadik alkalommal vettek részt Sulikézi Fesztiválon. A záró fordulót Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémián rendezték június 16-18. között.
  Bővebben...
 • 3 Zánkai nyaralás

  Június 17-től 22-ig az 5.c osztály tanulói az Erzsébet tábor keretében Zánkán töltöttek el 6 csodás napot. Számtalan lehetőségünk volt a szabadidő hasznos eltöltésére. Tábori olimpia, falmászás, sárkányhajózás, sétahajózás, vetélkedők, éjszakai akadályverseny…. és nem utolsó sorban a balatoni fürdőzés.
  Bővebben...
 • 4 Játékdélután a Ligetben

  Az 1. c osztályosok a 2017-2018. tanév során skype-on tartottuk a kapcsolatot a Japánban élő kislánnyal, Eszterrel, aki velünk együtt tanult magyarul olvasni, írni. Eszter és édesanyja a nyári szünet egy részét a Mezőberényben élő nagyszüleinél töltik. Szerettük volna, ha szorosabb kapcsolat alakul ki az osztálytársaival, ezért játékdélutánra hívtuk augusztus 5-én az osztályba járó gyerekeket és szüleiket.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mezőberényi siker a Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulóján

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is az OKTATÁSI HIVATAL Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ szervezte meg a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny városi és városkörnyéki fordulóját 2018. február 2-án. A versenyt az 5-6. (11-12 éves korcsoport) és a 7-8. (13-14 éves korcsoport) osztályos tanulók számára külön-külön hirdették meg. Iskolánkat Machó Flóra 6. c (felkészítő: Debreczeni Klára) és Hajdú Viktor 8. a (felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára) osztályos tanuló képviselte a rangos megmérettetésen.

A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar – 20-21. századi - közlő prózai stílusban megírt mű lehetett, amely nem tartalmaz párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi, sem kevéssé ismert idegen szavakat. (A 7-8. évfolyamosoknál kívánatos az esszé-, vagy tanulmányrészlet.)

A versenyzők értékelésekor a zsűri az alábbi szempontok figyelembevételével értékelte a versenyzők teljesítményét: szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd.

A 7-8. osztályos kategóriában Hajdú Viktor I. helyezést ért el, így ő vehet részt az áprilisi regionális versenyen, Kisújszálláson. Jutalmát és oklevelét júniusban veheti át az ünnepélyes díjkiosztón Békéscsabán.

Mindkét tanulónak gratulálunk, és Viktornak eredményes felkészülést kívánunk a következő fordulóra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ancsinné Francziszky Klára

magyar nyelv és irodalom szakos tanár

. mai.mezobereny.hu