^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Idegen nyelvi verseny Füzesgyarmaton

    évfolyamról 2-2 angol és 2-2 német nyelvet tanuló diák mérettette meg magát. A diákoknak négy részből álló feladatlapot kellett kitölteni, amelyben hallásértés, olvasásértés, nyelvtani és játékos feladatok kaptak helyet.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 A víz világnapja

    Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek. A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is. Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.
    Bővebben...
  • 4 Szépíró verseny

    2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Továbbjutást érő ezüst!

Idén a békéscsabai Lencsési Általános Iskola adott otthont a III. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia megyei döntőjének. A négy csapatos rendezvényen a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és a szarvasi Gál Ferenc Gyakorló Iskola vívta ki a részvételt a házigazdák és iskolánk csapata mellett. Az első mérkőzésen a hazai csapat ellen léptünk pályára. Az elején akadozott a játékunk, 7-3-as hátrányból kezdtük el a felzárkózást és egy 11-2-es rohammal át is vettük a vezetést, mint később kiderült: végleg. Az második negyedet már magabiztosnak mondható 20-13-as előnyből kezdhettük, ezt az előnyt két ponttal megtoldva, 31-22-es vezetéssel vonultunk szünetre. A harmadik negyedben fáradó ellenfelünket sokszor le tudtuk indítani, az így szerzett könnyű kosaraknak köszönhetően 20 pontos előnyből várhattuk a záró etapot (47-27). Ennek köszönhetően az utolsó negyedet már „futó” órával játszottuk, ennek köszönhetően már nem is esett sok kosár, azért 4 ponttal még így is növelni tudtuk az előnyünket és végül 55-31-es győzelmet szereztünk. A másik elődöntőben a Békés könnyedén verte a fiatal szarvasiakat, akik a bronz mérkőzésen sem tudtak meglepetést okozni: sima meccsen lett 3. a Lencsési Általános Iskola!

A döntőben, azzal a Békéssel találkoztunk, akiktől egy hete a selejtezőben 10 ponttal kaptunk ki. Egy hét alatt sajnos nem sikerült „csodát” tennünk: most 13 ponttal maradtunk alul. Sajnos már az első negyedben 7 pontos hátrányba kerültünk, amit a „második” ötös 16-ra hízlalt. A harmadik negyedben 20 pont fölé nőtt a hátrányunk. Szerencsére az utolsó játékrészben valamelyest vissza tudtunk kapaszkodni és így elkerültük a kiütést, végül reálisnak mondható 46-59-es vereséget szenvedtünk.

A versenykiírás szerint a megyei döntők első két helyezettje szerez jogot az országos elődöntőbeli szereplésre. A második hely ugyan nehezebb ellenfeleket jelent, de mi ott is szeretnénk megméretni magunkat és megpróbáljuk kivívni az országos döntőbe jutást.

A csapat tagjai: Wéber Dániel (5.a osztály) Barnai Adrián, Bokor Milán, Frankó Lázár, Lajos Botond, Lakatos István, Mihácsi Attila, Plavecz Bálint, Schmidt Zénó (mindannyian 5.c), Miklovicz Imre, Szugyiczki Máté (6.d) és Szász Péter (6.a)

Edzők: Kis Sándor, Zsíros Gábor

. mai.mezobereny.hu