^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Idegen nyelvi verseny Füzesgyarmaton

    évfolyamról 2-2 angol és 2-2 német nyelvet tanuló diák mérettette meg magát. A diákoknak négy részből álló feladatlapot kellett kitölteni, amelyben hallásértés, olvasásértés, nyelvtani és játékos feladatok kaptak helyet.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 A víz világnapja

    Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek. A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is. Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.
    Bővebben...
  • 4 Szépíró verseny

    2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Bűvösvölgyben jártunk

2018. május 7-én a 8. a és a 6. d rendhagyó médiaismereti órákon vett részt a debreceni Bűvösvölgy médiaértés-oktató központban, melyet azért hoztak létre, hogy támogassák a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A tanulók 4 csoportban médiaszakos oktatók segítségével ismerkedtek meg a média varázslatos világával.
A filmes foglalkozás során a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás.

A hangokkal foglalkozó programokon a gyerekek végre láthatták azt, amit eddig csak hallottak. Bűvösvölgy profi hangstúdiójában találkoztak azokkal az eszközökkel, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak, majd saját rádióműsort készíthettek.

Bűvösvölgyben megismerték a hirdetések befolyásolási módszereit és a kereskedelmi kommunikáció fortélyait. Közösen, csapatmunkában jöttek rá arra, hogyan hathatnak rájuk a reklámok, amikor maguk is reklámot állítanak össze kész felvételekből saját kreatív elképzeléseik szerint. 

Ma már a gyerekek is képek között töltik mindennapjaikat, de kevésbé tudják, hogy milyen tudatos tervezés áll például egy címlap megszerkesztése mögött, hogyan lesz egy információból újságcikk, hogy mi egy rovatfelelős, egy újságíró, egy főszerkesztő, vagy egy lapkiadó feladata. Ezeket is kipróbálhatták a tanulók saját újság szerkesztése kapcsán.

A fiatalok számára természetes a mobilkommunikációs eszközök és az internet használata. Fontos azonban, hogy a gyerekek az előnyök kihasználása mellett a biztonságos használat feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel is tisztában legyenek. Olyan történetekben vettek részt, melyekben döntéseket kellett hozniuk, s ezekkel megértették az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás jelentését és lehetséges következményeit.
Nagyon jól éreztük magunkat és hasznos tudással tértünk haza Debrecenből.
Másnap a látogatás során készített anyagainkat megkaptuk, melyeket derűsen néztünk meg együtt a magyar nyelv és irodalom órákon.           

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                   Ancsinné Francziszky Klára, osztályfőnök, magyar szakos tanár

. mai.mezobereny.hu