^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. A siker a nevelőtestület minőségi nevelő- és oktatómunkájának, megújuló szemléletének és tevékenységének köszönhető. Az innovációk kiválasztásának elsődleges szempontja, hogy az intézmény tanulóinak egészét átfogja.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra 1.

  Ebben a tanévben is folytatjuk a „Boldog Iskola” keretében a boldogság órákat. Az alsó tagozaton a 2.a osztály szeptembertől ismét tagja a Boldogságóra programnak, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki. A program a pozitív pszichológia vizsgálataira épül, melynek lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség tanítása.
  Bővebben...
 • 4 ÉRTESÍTÉS

  Tisztelt Szülők!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Digitális témahét 8. c

A 2017/2018-as tanévben a digitális témahét április 9-13. között zajlott le országosan. „A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.

Bővebben>>


Digitális témahét az 5.a osztályban

Eben az évben április 9-13-ig tartották meg országosan a digitális témahetet. Osztályunk több órán is bekapcsolódott ebbe a munkába. A magyar nyelv és irodalom, és az ének órákon. Az osztály projektje Petőfi Sándor: Egy estém otthon című vers digitális eszközökkel történő feldolgozása volt.

Bővebben>>


Digitális témahét a 6.a-ban

A 6.a osztállyal már második esztendeje veszünk részt az országosan egy időben megrendezésre kerülő Digitális témahéten. Magyar nyelv és irodalom, illetve ének-zene órákon folyt ez a fajta munka. A gyerekek már rutinosan használták az olyan digitális eszközöket, mint a tanulói laptop, digitális fényképezőgép, mobiltelefon, interaktív tábla és az ezekhez kapcsoló alkalmazásokat, programokat.

Bővebben>>


Digitális témahét Bélmegyeren

A digitális témahét az április 9-13. közötti időszakot ölelte fel. Környezetismeret órán a 3. osztályosok a tananyaghoz kapcsolódóan a rámpa, paralimpia szó jelentését, valamint a Fogyatékos Emberek Világnapja időpontját kutatták az internet segítségével. A 4. osztályos a puttony, dézsa, lopó szavak jelentése után búvárkodott. Egy haszonállatról, a házi méhről filmet néztünk.

Bővebben>>


Digitális témahét a Muronyi Tagintézményben

A Mezőberényi Általános Iskola Muronyi Tagintézménye is bekapcsolódott az Országos Digitális Témahétbe, amely 2018. április 9-től 13-ig zajlott a résztvevő intézményekben. A tanítási óráinkon egyébként is előnyben részesítjük az IKT eszközök használatát, de ezen a héten még nagyobb hangsúlyt fektettünk rá, és arra, hogy tanulóink minél többféle eszközzel minél sokszínűbb feladatokat oldhassanak meg.

Bővebben>>


Digitális témahét – 3. e osztály

2018. április 9-13. között kapcsolódott be az osztályunk a digitális témahét programjába „Lovagi játékok” címmel. A magyar órákhoz kapcsolódva Mátyás király életéről és koráról tanult ismereteinket gazdagítottuk a tankkönyvben, a könyvtárban, a különféle mesekönyvekben, az interneten elérhető információkból.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu