^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Digitális témahét 8. c

A 2017/2018-as tanévben a digitális témahét április 9-13. között zajlott le országosan. „A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.

Bővebben>>


Digitális témahét az 5.a osztályban

Eben az évben április 9-13-ig tartották meg országosan a digitális témahetet. Osztályunk több órán is bekapcsolódott ebbe a munkába. A magyar nyelv és irodalom, és az ének órákon. Az osztály projektje Petőfi Sándor: Egy estém otthon című vers digitális eszközökkel történő feldolgozása volt.

Bővebben>>


Digitális témahét a 6.a-ban

A 6.a osztállyal már második esztendeje veszünk részt az országosan egy időben megrendezésre kerülő Digitális témahéten. Magyar nyelv és irodalom, illetve ének-zene órákon folyt ez a fajta munka. A gyerekek már rutinosan használták az olyan digitális eszközöket, mint a tanulói laptop, digitális fényképezőgép, mobiltelefon, interaktív tábla és az ezekhez kapcsoló alkalmazásokat, programokat.

Bővebben>>


Digitális témahét Bélmegyeren

A digitális témahét az április 9-13. közötti időszakot ölelte fel. Környezetismeret órán a 3. osztályosok a tananyaghoz kapcsolódóan a rámpa, paralimpia szó jelentését, valamint a Fogyatékos Emberek Világnapja időpontját kutatták az internet segítségével. A 4. osztályos a puttony, dézsa, lopó szavak jelentése után búvárkodott. Egy haszonállatról, a házi méhről filmet néztünk.

Bővebben>>


Digitális témahét a Muronyi Tagintézményben

A Mezőberényi Általános Iskola Muronyi Tagintézménye is bekapcsolódott az Országos Digitális Témahétbe, amely 2018. április 9-től 13-ig zajlott a résztvevő intézményekben. A tanítási óráinkon egyébként is előnyben részesítjük az IKT eszközök használatát, de ezen a héten még nagyobb hangsúlyt fektettünk rá, és arra, hogy tanulóink minél többféle eszközzel minél sokszínűbb feladatokat oldhassanak meg.

Bővebben>>


Digitális témahét – 3. e osztály

2018. április 9-13. között kapcsolódott be az osztályunk a digitális témahét programjába „Lovagi játékok” címmel. A magyar órákhoz kapcsolódva Mátyás király életéről és koráról tanult ismereteinket gazdagítottuk a tankkönyvben, a könyvtárban, a különféle mesekönyvekben, az interneten elérhető információkból.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu