^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Mezőberénybe ért a Megye Futás 2018-ban is!

  A 2. a-c osztály nagy örömmel csatlakozott az eseményhez. A 26 főből álló gyermeksereget több szülő részvételével kísértük végig. Az iskolától Köröstarcsa irányába indultunk a Mezőberény tábláig. Itt megvártuk Tóth László Békéscsaba futónagykövetét, majd visszaindultunk a Berény Szállóhoz.
  Bővebben...
 • 2 Egy boldog osztály boldog napjai…

  Az elmúlt napokban lázas munkában volt iskolánk 3.a osztálya. Terveztünk, rajzoltunk, festettünk, vágtunk, ragasztottunk és munka közben nagyon sokat beszélgettünk arról, kinek mi okoz örömöt, hogyan tudjuk szebbé, boldogabbá tenni minden napjainkat. A gyerekek nagyon sok jó ötlettel álltak elő, s szemmel láthatóan roppant jól érezték magukat.
  Bővebben...
 • 3 A Föld világnapja

  Az alsó tagozatban munkálkodó ÖKO szakkör tagjai, e számukra igen fontos nap alkalmából az iskola udvarát és környékét tisztították meg számos hulladéktól, szeméttől. Példát mutatva ezzel iskolástársaiknak is. A szorgos kezek tulajdonosai ugyanis, nemcsak gondolkoznak, de cselekednek is, hogy FÖLDÜNK a jövő nemzedéke számára is élhető maradhasson.
  Bővebben...
 • 4 Digitális témahét az 5.a osztályban

  Eben az évben április 9-13-ig tartották meg országosan a digitális témahetet. Osztályunk több órán is bekapcsolódott ebbe a munkába. A magyar nyelv és irodalom, és az ének órákon. Az osztály projektje Petőfi Sándor: Egy estém otthon című vers digitális eszközökkel történő feldolgozása volt.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Bolondos farsang

Iskolánk újabb beiskolázási programjára 2018. 02.09-én került sor, amikor a nagycsoportos óvodás gyermekeket vártuk kísérőikkel együtt egy vidám farsangi délutánra.

Nagy örömünkre több gyermek is jelmezben érkezett. A köszöntő után a program egy meglepetés vendég érkezésével kezdődött. A tél elűzését és a tavasz előcsalogatását Jancsi bohóc kezdte egy vidám versikével, majd a kis ovisokkal közösen egy dallal és tánccal alapozták meg a jó hangulatot a tanító nénikkel együtt.

Ezután érdekes helyekre vitte a gyerekeket Jancsi bohóc. A farsang jegyében ismerkedtek a tanulói laptopokkal, ahol puzzle-t raktak ki. Egy német mondóka alapján festettek, a digitális táblán pedig memória kártyákkal játszhattak. Peti bohóccal kipróbálhatták a szórakoztató szivárványos ejtőernyőt, majd kalapot és szemüveget készíthettek és díszíthettek, és egy angol dalra táncolhattak is.

A mókázást a résztvevők egy hamisítatlan farsangi „tevékenységgel”, a közös fánkevéssel koronázták meg.

Újra sikerült jó kedvet varázsolnunk a kis gyermekarcokra. Önfeledten játszottak, szórakoztak és vidámságuk a felnőttekre is átragadt.

Köszönjük a Szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket erre a programunkra és lehetővé tették az ismerkedést és a közös játékot. Külön köszönjük Tánczos Imrének a finom fánkot!

Köszönöm Munkatársaim odaadó munkáját, amivel ismét sikerült örömteli órákat szerezni a gyerekeknek.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

intézményvezető-helyettes

. mai.mezobereny.hu