^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Belső tudásmegosztás a nevelőtestületben a tél jegyében - ÖKOmanó szakkör - újrahasznosítás kreatívan

    Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként az egyik jógyakorlatunk, az ÖKOmanó szakkör céljaival, tevékenységével ismerkedhetett meg a nevelőtestület Kecskeméti Ildikó tanító, a szakkör vezetője által. A szakmai délutánt Öreg István főigazgató úr nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta a fenntartható szemlélet kialakításának fontosságát intézményünkben.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 „PÉNZ7” a Fejlesztő, nevelési, tehetséggondozó munkaközösségben

    2024.03.04-08. között a pénzügyi témahét állt a középpontban foglalkozásainkon, csatlakozva a pénzügyi tudatosságra nevelés országos programjához. Alsó és felső tagozaton egyaránt, illetve Bélmegyeren is többféle élményszerű ismeretadás történt ezen a héten. Fejlesztő foglalkozásokon pénzzel kapcsolatos szólásokat olvastak, értelmeztek, tanultak.
    Bővebben...
  • 4 Boldogságóra a 3.c osztályban Február a megküzdés hónapja

    A téma bevezetéseképpen felolvastam a gyerekeknek a Ki tudja, ez jószerencse vagy balszerencse? című történetet. Az ezt követő beszélgetés alkalmával hamar rátértek a lényegre. Minden nézőpont kérdése. Megpróbáltunk több, a hétköznapjaikból vett negatív töltetű mondatot átalakítani pozitívvá, megnézni az érem másik oldalát.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án. A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

Bővebben>>


AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

A siker a nevelőtestület minőségi nevelő- és oktatómunkájának, megújuló szemléletének és tevékenységének köszönhető. Az innovációk kiválasztásának elsődleges szempontja, hogy az intézmény tanulóinak egészét átfogja.

„A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.”

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  1. Tehetséggondozó program

A program támogatja a direkt tehetségfejlesztést. Segíti a jó képességű gyerekek kommunikációs és társas szorongásának csökkentését, kommunikációs biztonságuk növelését, hatékony tanulásmódszertani technikák megismerését.

  1. Sportbűvölet

A jó gyakorlat középpontjában a játékoktatás áll, az alapot egy digitális gyűjtemény adja. A diákok a játékok bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek, a képességeik bizonyítottan javulnak. A játékok komplex módon fejlesztik a különböző képességeket.

  1. Évszaknapok

A program megvalósítása az adott évszak eseményeihez, ünnepeihez, hagyományaihoz kötve, tantárgyi kapcsolódással, meghatározott tematika alapján történik. Az Évszaknapok jellemzői az élményszerű, közös tevékenység, a tapasztalva–játszva tanulás, az együttműködés, a jó hangulat.

Az elnyert cím tovább erősíti a már meglévő jó együttműködést az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjával. A kapcsolatok szélesítését eredményezheti az érdeklődő nevelési-oktatási intézményekkel való együttműködés, a módszertani anyagok, a gyakorlati útmutatók, az innovatív ötletek, a tapasztalat- és a tudásmegosztás, a bemutatók, a szakmai fórumok és a workshopok szervezése. Megerősíti továbbá a nevelőtestületet szakmai munkájában, melyben a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ támogató együttműködéssel segíti az intézményi fejlesztő-, a mindennapi nevelő-oktató munkát.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő intézményünk számára.

Kapcsolattartó: Vári Anikó Katalin

                                   Telefon: 66/515-573; 06-70/400-2504

                                   Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

. mai.mezobereny.hu