^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Belső tudásmegosztás a nevelőtestületben a tél jegyében - ÖKOmanó szakkör - újrahasznosítás kreatívan

    Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként az egyik jógyakorlatunk, az ÖKOmanó szakkör céljaival, tevékenységével ismerkedhetett meg a nevelőtestület Kecskeméti Ildikó tanító, a szakkör vezetője által. A szakmai délutánt Öreg István főigazgató úr nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta a fenntartható szemlélet kialakításának fontosságát intézményünkben.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 „PÉNZ7” a Fejlesztő, nevelési, tehetséggondozó munkaközösségben

    2024.03.04-08. között a pénzügyi témahét állt a középpontban foglalkozásainkon, csatlakozva a pénzügyi tudatosságra nevelés országos programjához. Alsó és felső tagozaton egyaránt, illetve Bélmegyeren is többféle élményszerű ismeretadás történt ezen a héten. Fejlesztő foglalkozásokon pénzzel kapcsolatos szólásokat olvastak, értelmeztek, tanultak.
    Bővebben...
  • 4 Boldogságóra a 3.c osztályban Február a megküzdés hónapja

    A téma bevezetéseképpen felolvastam a gyerekeknek a Ki tudja, ez jószerencse vagy balszerencse? című történetet. Az ezt követő beszélgetés alkalmával hamar rátértek a lényegre. Minden nézőpont kérdése. Megpróbáltunk több, a hétköznapjaikból vett negatív töltetű mondatot átalakítani pozitívvá, megnézni az érem másik oldalát.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Boldogságóra a 3.c osztályban

Március, Apró örömök

A hónap témáját egy beszélgetőkörrel indítottuk. Mindenki elmondhatta jelenlegi, pillanatnyi állapota örömeit. Sokan valóban apró dolgokat is képesek észrevenni és értékelni. Ezt követően elvégeztük a légzőgyakorlatot. Meditatív jellegű feladat volt, melybe egészen belesimultak a gyerekek. A feladat lényege, hogy egymás hátának támaszkodva figyeljük meg a saját légzésünket, majd a társunkét és próbáljunk meg összehangolódni.

Bővebben>>


Boldogságóra – 1.c1 – február hónap / Megküzdési stratégiák

A februári boldogságóránk témája a megküzdés gyakorlása, a megküzdési stratégiák. Az órát Bagdi Bella zenéjével, lazító gyakorlatokkal indítottuk. Majd megbeszéltük magának a megküzdés szónak a jelentését, és azt, hogy mi mindennel kell megküzdenünk életünk során ahhoz, hogy jól élhessük az életünket, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mik azok a tudatos erőfeszítések, melyek segíthetnek legyőzni a kihívásokat, nehézségeket.

Bővebben>>


Boldogságóra a 3.c osztályban

Február a megküzdés hónapja

A téma bevezetéseképpen felolvastam a gyerekeknek a Ki tudja, ez jószerencse vagy balszerencse? című történetet. Az ezt követő beszélgetés alkalmával hamar rátértek a lényegre. Minden nézőpont kérdése. Megpróbáltunk több, a hétköznapjaikból vett negatív töltetű mondatot átalakítani pozitívvá, megnézni az érem másik oldalát.

Bővebben>>




Boldogságóra  - január -  1.c1 osztály

Osztályunk örömmel fogadta a tízhónapos személyiségfejlesztés januári témáját 2024-ben is, ami a céljaink és az önszeretet fontosságágát boncolgatja. Mottónknak Joe Vitale idézetét választottuk: „A jó cél az, amely kissé megrémiszt, de nagyon lelkesít.” Ráhangolódásként meghallgattuk Bagdi Bella: Van nekem egy álmom… című dalát, amit másodjára már minden gyermek énekelt és mozgással kísért.

Bővebben>>


Januári Boldogságóra: Célok, tervek a 3.c osztályban

“Hiszek annak fontosságában, hogy az ember célokat állítson maga elé. Ez adja meg az irányt, hogy merre menjünk és hogyan jussunk el oda. Ha nincsenek célok előttünk, sosem tudjuk meg, hogy elértük volna-e őket.“ Michael Jackson Januárban az újév első hónapjában szokás megfogalmazni, hogy mit is szeretnénk ebben az évben elérni, mit várunk tőle. A boldogság megéléséhez kiemelkedően fontosnak látszik olyan célok kitűzése, és az elérésükért tett erőfeszítések, amelyek értelmesek.

Bővebben>>


Boldogságóra – december – 1.c1 osztály

December közepén ismét boldogságórákat tartottunk iskolánk 1.c1 osztályában. A hónap témája „A jó cselekedetek gyakorlása”. Ez így most az ünnepek közeledtével még nagyobb szerepet kap, és a kis elsősök is számtalan történettel motiválták egymást a téma kapcsán, miközben Bagdi Bella kedves dalának refrénjét ismételgettük.

Bővebben>>


Boldogságóra az 5.a osztályban

BARÁTSÁGHÁLÓ

Az 5.a osztály 2023. november 27-én és 30-án a Boldogságóra program november havi témáját dolgozta fel, mely a Társas kapcsolatok volt. Az első alkalommal Marcel Proust „Legyünk hálásak azoknak az embereknek, akik boldoggá tesznek minket; ők a bájos kertészek, akik virágba borítják lelkünket.” idézet vezette rá a gyerekeket, mi is lehet a hónap témája.

Bővebben>>


Novemberi Boldogságóra a 3. c osztályban

A társas kapcsolatok elengedhetetlenek életünkben. Ahhoz, hogy lelki jóllétünk és egészségünk a megfelelő legyen, szükséges ápolni ezeket a kapcsolatokat. A foglalkozás bevezetése után tisztáztuk a témához kapcsolódó fogalmakat. Beszélgettünk arról, mitől jó egy kapcsolat, és mit kell tenni, hogy az is maradjon.

Bővebben>>


Boldogságóra

2023. november 27-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 1.c osztályában. A novemberi hónap témája a társadalmi kapcsolatok, az önbizalom fontossága és az egészséges önbecsülés. Mivel a gyerekek nagyon muzikálisak, Bagdi Bella: Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek című dalával indítottuk az órát. A kedves dalocskát könnyen memorizálták a gyerekek, és jókedvűen mozogtak rá.

Bővebben>>


Boldogságóra az 5.a osztályban

„Nem kell se fekete, se rózsaszín szemüveg!”

Az 5.a osztály 2023. október 24-én OPTIMIZMUS órán vett részt, mely a Boldogságóra program október havi témája. A szó hallatán a gyerekek megfogalmazták, hogy számukra mit jelent az optimizmus. Hamar rájöttek, hogy az optimizmus a pesszimizmus ellentéte. Így könnyebben sikerült nekik a hétköznapi életükből optimista példákat mondani: „Jól sikerül a matematika dolgozatom.”,

Bővebben>>


Újra Örökös Boldog Iskola lettünk

Örömmel tudatjuk, hogy a mai napon iskolánk újra megkapta az Örökös Boldog Iskola címet.  A Boldogságóra programot olyan szakmai stáb vezeti, mint Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Oláh Attila és Bagdy Bella. Fő célkitűzése a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az iskolás gyermekek csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit.

 

Bővebben>>


Boldogságóra az 1.c1 osztályban

Október 25-én boldogságórákkal indítottuk a napot az első osztályban. A október témája az optimizmus gyakorlása, a pozitív énkép alakítása/kialakítása volt. A téma jeligéje, mottója :  „Jobb veled a világ” , ami a plakátunk címét is viseli. A gyerekek előzetes feladatként kapták, hogy keressenek és vágjanak ki magazinokból, újságokból olyan képeket, ami őket felvidítja, vidámmá teszi.

Bővebben>>


Októberi Boldogságóra a 3.c osztályban

Az októberi Boldogságórát az optimizmus jegyében tartottuk. Az optimizmus nehéz téma, sok gyakorlásra van szükségünk. Sok beszélgetés, éneklés után egy újabb rávezető feladat következett. A szőnyeg segítségével hidat alkottunk, melyen az a tanuló mehetett át, aki örömteli dolgot tudott mondani.

Bővebben>>


Boldogságóra a 3.c osztályban - Hála hónapja

A 3.c osztály nagyon lelkesen indult neki az idei Boldoságóra Programnak is. Az első foglalkozáson a tavalyi évben szerzett tapasztalatokról beszélgettünk. Elmondták melyik volt a kedvenc témájuk, illetve daluk. A második foglalkozás alkalmával a Hála dallal indítottunk. Beszélgettünk róla, kinek mit jelent ez a szó, mikor érez ilyet.

Bővebben>>


Boldogságóra

Iskolánk 5.a osztályában 2023. szeptember 21-én a Hála Világnapján és szeptember 25-én tartottuk meg a 2023-2024-es tanév első boldogság óráit, melynek témája a HÁLA volt. Első napon áttekintettük érzelmeink skáláját. Nagy örömömre a gyerekek többsége a boldogság, magabiztosság, nagyrabecsülés, hála, szenvedély, örömteli várakozás, remény érzésével érkezett aznap az iskolába és csak páran éreztek unalmat és kétséget.

Bővebben>>


Boldogságóra

2022. szeptember 28-án megtartottuk első boldogság óráinkat iskolánk 1.c 1 osztályában. A szeptemberi hónap témája a hála. Ráhangolódásként Bagdi Bella: Hálás vagyok című dalával indult a nap, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Megbeszéltük a gyerekekkel a hála fogalmát. Meglepően tisztában voltak vele, hogy kiknek és miért lehetnek hálásak.

Bővebben>>


Boldogságóra a 2.c osztályban

2023. május 31-én ismét boldogság órákat tartottunk iskolánk 2. c osztályában. A május hónap témája a testmozgás gyakorlása, annak fontossága. A motivációnk bőven megvolt, hiszen áprilisban a hónap csoportja lettünk, amit itt is, most is, hálás szívvel köszönünk. Az óra elején megbeszéltük, hogy miért fontos a rendszeres mozgás és a testi- lelki kapcsolódás. Ráhangolódtunk a témára.

Bővebben>>


Boldogságóra

2023.március 29-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az első tavaszi hónap témája – nem véletlenül – az apró örömök élvezete. Ráhangolódásként relaxációval indult az óra, amely az apró örömökre, a jelen pillanat élvezetére épült. Miután beleéltük magunkat az óra témájába, rengeteg történet, napi apró esemény került terítékre.

Bővebben>>


Boldogságóra a 2.c osztályban Megküzdési stratégiák – februári téma

Osztályunk nagy örömmel fogadta a tízhónapos személyiségfejlesztés februári témáját, a megküzdés fogalmának boncolgatását. Mivel a csodálatos Micimackó sok gyermek kedvence, és a nyelvezete is közel áll hozzájuk, így mindenki hamar megértette a „megküzdés” fogalmának lényegét. Az óra relaxálással indult, ahol eljutottunk egy kis csónakkal egy mesebeli szigetre.

Bővebben>>


Boldogságóra

2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése.  Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.

Bővebben>>


Boldogságóra a 2. c osztályban

A novemberi hónap boldogságóra programjának témája a társas kapcsolatok. Ennek jegyében épült fel a 2. c osztály órája is, ahol beszélgettünk az emberi kapcsolatokról, a barátság fontosságáról és a szerethető tulajdonságokról. Érintettük a társas intelligencia fogalmát, annak jótékony hatásait.

Bővebben>>


Boldogságóra / október – optimizmus / 2.c osztály

Osztályunk örömmel fogadta a tízhónapos személyiségfejlesztés októberi témáját, az optimizmust. Mottónknak Mike Pearl idézetét választottuk: „Amikor nem tudsz változtatni valamin, lásd meg benne a legjobbat!” Mivel nagyon találóan és egyszerűen fejezi ki az optimizmus lényegét, így minden gyermek hamar megértette a szó legmélyebb értelmét.

Bővebben>>


Boldogságórák a 2.c osztályban

2022. szeptember 30-án boldogság órákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. A szeptemberi hónap témája a hála. Ráhangolódásként Bagdi Bella: Hálás vagyok című dalával indult az óra, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett.

Bővebben>>


A testmozgás gyakorlása         

   Boldogság óra a 7.a osztályban              

Kört alkottak a gyerekek és labdadobás közben mindenki mondott egy-egy gondolatot, ami az egészséges életmóddal kapcsolatban fontosnak tart. Így kezdtük a foglalkozást. A játék végén összegeztük az elhangzottakat: az egészségmegőrzésének nagyon fontos eleme a mindennapi mozgás, a rendszeres fizikai aktivitás a gyerekeknél is.

Bővebben>>


A megbocsátás gyakorlása

Boldogság óra a 7.a osztályban

A beszélgetőkörben sorra vettük, hogy melyek a leggyakoribb sérelmek melyekkel meg kell küzdeniük a gyerekeknek. Ilyen, pl. ha a legjobb barátunk elárul, ha a szerelmünk elárul, ha az osztálytársunk elfordul tőlünk, ha a szüleink nem foglalkoznak velünk kellőképpen.

Bővebben>>


 A Boldogságóra program 2021/22 tanévében, március hónapban, a Boldogság és öröm csoport, azaz az 1.c  osztály elnyerte a hónap csoportja címet! 

Bővebben>>


Apró örömök élvezete

Boldogság óra a 7.a osztályban

Henry Miller idézetének felolvasásával kezdtük a boldogság órát. „Abban a pillanatban, amikor valaki figyelmet szentel valaminek, legyen az akár egy fűszál, a dolog maga rejtélyes, bámulatos, leírhatatlanul pompás világgá változik.” A hétköznapokban rejlő apró örömök megtalálása és megélése elengedhetetlen ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat.

Bővebben>>


Az 1. osztály apró örömei Boldogság órán

Az apró örömök téma első foglalkozásán zenehallgatás közben pillangókat nyírtak és díszítettek a gyerekek. Ezt követően izgalommal várták, hogy mit fogunk csinálni a továbbiakban. A következő alkalommal, amikor elkészült a fa törzse és ágai, megbeszéltük, hogy ha valaki valamiért örömet érez, feltehet egy pillangót a fára.

Bővebben>>


Boldogság óra a 7.a-ban

A TÁRSAS KAPCSOLATOK ÁPOLÁSA

A Jobb veled a világ című dal meghallgatásával, jókedvűen kezdtük meg a harmadik foglalkozásunkat, melynek témája a társas kapcsolatok ápolása volt. Ezt követően a beszélgetőkört a témához kapcsolódó legfontosabb fogalmak meghatározásával indítottuk: barátság, bizalom, önbizalom, kötődés, megbocsájtás.

Bővebben>>


Megküzdési stratégiák

Boldogság óra a 7.a osztályban

Mindennapi életünk egyik legnagyobb kihívása, a stresszel való megküzdés. A váratlan helyzetekkel való megküzdésünket, cselekedeteinket és érzéseinket nagyban meghatározza a gondolkodási beállítódásunk.

Bővebben>>


A célok kitűzése és elérése

Boldogság óra a 7.a osztályban 

A január mindig egy új év kezdetét, új célokat és új lehetőségeket jelent. Ilyenkor mindenki értékeli az mögötte lévő évet, a megvalósult és a meg nem valósult céljait. Mi is ezt tettük a boldogság órán. Párokban a táblán lévő kérdéseket tettek fel egymásnak a gyerekek az elmúlt évvel kapcsolatban.

Bővebben>>


Boldogságóra az 1.c-ben

Társas kapcsolatok

Az első osztályosoknak nagy szükségük van a kötődésre és a bizalom kialakulására. Fontos, hogy az osztály minél hamarabb jó közösséget alkosson. Ezért is örültem, amikor kiderült, hogy novemberben ezzel a témával foglalkozhatunk. A ráhangoló dalokat szeretik a gyerekek, így az új dalt is örömmel fogadták.

Bővebben>>


Boldogság óra 7.a

Optimizmus gyakorlása

A beszélgetőkört a Lao-ce idézet felolvasásával kezdtem, melyet közösen értelmeztünk. Saját kis életükből való példákon keresztül közösen megfogalmaztuk a pesszimista, az optimista és a realista ember viselkedése közti különbséget. Azt, hogy hogyan magyarázzuk meg magunknak a velünk történt eseményeket nagyban befolyásolja, hogy hogyan reagálunk a körülöttünk zajló dolgokra.

Bővebben>>


Optimizmus a 3.a osztályban

A 3.a osztály is részese a Boldogságóra programnak. Október hónap központi témája  az „Optimizmus”. A gyermekek kedvelt témája volt, szívükhöz közel álló dallal a központban. A beszélgetőkör alkalmával mindenki elmondhatta gondolatait az optimizmus fontosságáról.

Bővebben>>


Boldogságóra az 1.c-ben avagy Október az optimizmus hava

Mindannyian saját élettapasztalatainkat a saját belső szűrőnkön keresztül értelmezzük. Az, hogy hogyan magyarázzuk meg magunknak az eseményeket (vagyis milyen a magyarázó stílusunk), kulcsfontosságú tényező abban, hogy hogyan reagálunk. A pesszimizmus, az optimizmus és a realizmus három markáns és egymással összefüggő magyarázó stílust képvisel.

Bővebben>>


Rajzban mondom el…

Boldogság óra a 7.a osztályban

Ebben a tanévben a 7.a osztály már ötödik éve lehet részese a „Boldog Iskola” keretében zajló boldogság óráknak. A Jobb Veled a Világ Alapítvány által kidolgozott program célja, a gyerekek pozitív életszemléletre való nevelése, tanítása.

Bővebben>>


Hálaszüret

Boldogságóra az 1.c-ben

A Boldogságprogram évek óta szerepel az iskolánkban. Az idei tanévtől az 1.c osztály is részese lehet ennek a kezdeményezésnek, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki. A program a pozitív pszichológia vizsgálataira épül, melynek lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség tanítása.

Bővebben>>


Boldogságóra 4.

A 2. a osztályban az órát azzal kezdtük, hogy körben leültünk és a neve kezdőbetűjével mindenki mondott egy képzeletbeli tárgyat, fogalmat, érzést, amit ajándékba hozott a többieknek. Például: „Szervusztok, Kati vagyok, hoztam nektek kedvességet.” A diákoknak meg kellett ismételni az előttük elhangzott neveket és fogalmakat is.

Bővebben>>


Boldogságóra 2.

Az október hónap témája az optimizmus gyakorlása. Beszélgetőkörben felelevenítettük, amit tudunk az optimizmus szó jelentéséről. A 2. a osztály tanulói ügyesen sorolták fel, azokat az élethelyzeteket, amikor különösen szükségünk van az optimizmusra. A személyiségfejlesztő kártyajátékkal megfogalmaztuk pozitív gondolatainkat.

Bővebben>>


Boldogságóra 1.

Ebben a tanévben is folytatjuk a „Boldog Iskola” keretében a boldogság órákat. Az alsó tagozaton a 2.a osztály  szeptembertől ismét tagja a Boldogságóra programnak, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki.

Bővebben>>


Boldogságóra 1.

Ebben a tanévben is folytatjuk a „Boldog Iskola” keretében a boldogság órákat. A szülők nyilatkozatot írtak alá, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekeik részt vegyenek ebben a programban. Így az 1.a osztály szeptembertől tagja a Boldogságóra programnak, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki.

Bővebben>>


Újra Boldog Iskola lettünk

Ünnepélyes keretek között, a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében szeptember 18-án a Budapest Kongresszusi Központban vettük át a Boldog Iskola címért járó oklevelet. A címátadó ünnepségen résztvevő mintegy kétezer pedagógust Prof. Dr. Bagdy Emőke videó üzenetben köszöntötte. Bagdy Bella megnyitó beszédét követően szakmai előadásokkal folytatódott a rendezvény.

Bővebben>>


2018/2019. TANÉV

Boldogságóra 8.

Áprilisban a boldogságórán „A három kiscsibe” című belga népmesét olvastam fel a gyerekeknek. Majd beszélgettünk a megoldásokról, a szereplőkről, az azokat ért sérelmekről és a megbocsátásról. Megosztottunk néhány hasonló élményt egymással.

Bővebben>>


Boldogságóra február

Február hónapban a Boldogságórán a megküzdésről beszélgettünk. Majd a gyerekeknek osztottam egy papírlapot, melyre felírták, hogy ki mivel küzd, mi okoz neki nehézséget. Utána összeszedtem, beletettem egy dobozba és mindenki húzott egyet belőle. Felolvasta mi áll a papírlapon és tanácsot adott, hogyan lehetne szerinte leküzdeni az ott álló problémát.

Bővebben>>


Boldogságóra 5.

Január hónapban a boldogságóránk témája a célok kitűzése és elérése volt. Az óra elején megnéztük Az öreg halász és nagyravágyó felesége című mesét, majd megvitattuk a látottakat. Beszélgettünk arról, hogy mi különbözteti meg a kívánságot a saját magunk számára kitűzött céltól. A célhoz vezető út sokszor nem könnyű, találkozhatunk akadályokkal is!

Bővebben>>


Boldogságóra 3.

November hónapban boldogságóránk témája a társas kapcsolatok ápolása volt. Az órát beszélgetéssel kezdtük családi, baráti kapcsolatokról meséltünk egymásnak. Sok érdekes történetet elevenítettek fel, évekre visszamenőleg is emlékeztek kedves, egymásnak örömet okozó eseményekre. Közmondásokat gyűjtöttünk a témával kapcsolatban és értelmeztük is azokat.

Bővebben>>


Boldogságóra 2.

Október hónapban a boldogságóra témája az optimizmus gyakorlása volt. A téma bevezetését prof. Bagdi Emőke rerlaxációs gyakorlatával kezdtük, arcizomlazítás játékosan. A gyakorlat mókássága hamarosan jó kedvet varázsolt minden gyermek lelkében. Meghallgattuk a hónap dalát: „Pozitív, pozitív gyerek vagyok, bármikor, bármire képes vagyok!” Megbeszéltük az optimizmus és a pesszimizmus szó jelentését, majd szituációs játékkal tudatosítottuk ezeket.

Bővebben>>


Boldog Iskola Címátadó

Örömmel tudatjuk, hogy október elsején átvettük a Boldog Iskola címet és szakmai csomagot Budapesten, az Erkel Színházban. A Boldogságóra programot olyan szakmai stáb vezeti, mint Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Oláh Attila és Bagdy Bella. Fő célkitűzése a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az iskolás gyermekek csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit.

Bővebben>>


Boldogságóra

Májusban osztályunk pályázatot készített a „Boldog Iskola” cím elnyeréséért. Örömmel olvastuk a nyáron az értesítést, hogy a mi iskolánk is csatlakozhat a Boldogságóra programhoz. A szülők nyilatkozatot írtak alá, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekeik részt vegyenek ebben a programban. Így a 4.a osztály szeptembertől tagja a Boldogságóra programnak, melyet Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozott ki.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu