^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Kéthetes projekt a családról a Muronyi Tagintézményben

A 2018-as év a család éve, így ennek apropóján a Muronyi Tagintézményben két hetes időtartamban projekt heteket rendeztünk, amelynek témája a család volt. Tanulóinkkal a tanítási órákon is a családról, mint legkisebb szocializációs, társadalmi közegről, a családi hagyományok felelevenítéséről, az öröklődésről beszélgettek és a tanórán kívüli programjaink is ehhez a témakörhöz kapcsolódtak. Az első napon a projektnyitó alkalmával ismertettük a gyerekekkel a program végére elkészítendő projektmunkák tartalmát, amelyen két hétig dolgozhattak az osztályok. A legkisebbjeink a saját családjukat mutatták be rajzos formában, a 3-4. osztályosaink egy olyan családfát készítettek, amelyen minden gyermek szűk családját feltüntették, az 5-6. osztályosok a családi ünnepekről készítettek összeállítást, míg a legnagyobbak munkájából néhány híres magyar család életébe nyerhettünk betekintést. Az elkészült munkákat az iskola folyosóján ki is állítottuk.

Minden nap egy-egy érdekes feladatot kaptak diákjaink, amelyek mind szorosan kötődtek a programunk témájához. Így keresztrejtvényen törhették a fejüket, amelynek a megfejtéseként a „Család éve” kifejezést kapták, puzzle-ből kitehették a Család éve emblémáját és családi totót oldhattak meg. Az egyik délutánon családi sportvetélkedőt szerveztünk, amikor is saját házat tervezhettek, háziállatot keresztelhettek el, takaríthattak, amely tréfásan meg is lett nehezítve számukra, végül a játékban részt vevő családok kötélhúzással mérhették össze erejüket. Az egyik napon színes golyókat kellett az iskola udvaráról összegyűjteniük, amelyekből a család szót rakták össze a füvön.

A projekt zárásaként piros pólóba beöltözve egy élő szívet alakítottunk ki, amelynek a közepébe két összefonódó karikából a házasságot jelképező karikagyűrűt tettünk.

Élményekkel és érzelmekkel gazdagodva zártuk a kéthetes programunkat.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Lischkáné Nagy Andrea és Pándi Gáborné

                                                                                                                      a projekt kidolgozói

. mai.mezobereny.hu