^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Kertész leszek, fát nevelek…”

Digitális témahét a 2.c osztályban

Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….

Olvasmányokat, verseket olvastunk a témával kapcsolatban, amelyek feldolgozásához most elsősorban digitális eszközöket használtunk. A gyerekek nagy örömére végre elhozhatták mobil telefonjaikat az iskolába, sőt használhatták is. Tanulmányi sétát tettünk a város főterén, ahol megnéztük a látnivalók körül kialakított virágoskerteket. Ha már ott jártunk, a QR kódok leolvasásával gyakoroltuk egy kicsit a hangos olvasást is.

Persze, mit sem ér az elmélet, gyakorlat nélkül! Virágot is ültettünk! Imi bácsi előkészített nekünk egy kis kertet, ahová elültettünk három büdöskét. A gyerekek egymás kezéből kapkodták ki a szerszámokat, mindenki kapálni, gereblyézni, vagy locsolni akart. Egyáltalán nem érdekelte őket, hogy piszkos, sőt, sáros lett a kezük. Meg is egyeztek, hogy ha jön a meleg, egyik nap kapálni, másik nap locsolni fogják a kis növényeket, abban bízva, hogy hatalmas nagy bokor lesz belőlük.

A legkomolyabb digitális munkát a képregények elkészítése jelentette. A gyerekek egymást tanítgatva másolták a képeket, írták a rövidke kis mondatokat, és legnagyobb örömömre - javítgatták a helyesírási hibákat. Az erről készült nyomtatvány a későbbiekben az öko-sarkunkat fogja díszíteni.

Tartalmasan töltöttük a hetet, sok új ismeretet szereztünk, és mindent megteszünk, hogy nőjenek és minél tovább éljenek a virágaink!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Szentkutiné Ollé Ágnes

. mai.mezobereny.hu