^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Mikulás-délután a 4.a osztályban

Osztályunk gyermekei igazán szerencsések, hiszen a hét  első fele a Mikulás-várás, az ajándékozás jegyében telt el.  Hétfőn délelőtt az iskolában, este és kedden reggel az otthonukban,  szerdán délután pedig az osztályunkban járt a Télapó.

Nagyon várták a gyerekek ezt a délutánt, annál is inkább, mert már előre kihúzták egymás nevét, ki kinek ajándékozzon csomagot. Az volt a kérésem, hogy legyen a csomagban  saját készítésű ajándék, ha lehet, személyre szóló. Sajnos három tanuló  lebetegedett, ők  nem tudtak részt venni a játékos programban.

A délután egy vetélkedővel kezdődött, melynek során a csapatokban gyerekek és szülők egyaránt részt vettek. A feladatok középpontjában természetesen a Mikulás és a karácsony állt. Voltak kvízkérdések, szókereső rejtvények. Puzzle-t  is raktak ki, verset is írtak, a végén pedig activityt játszottak.  Kellemes hangulatban, vidáman készítették el a feladatokat a résztvevők.  A gyerekek is és a szüleik is jól érezték magukat. Mindenki nagyon ügyes volt, ezért nem is hirdettünk külön győztest, nem voltak helyezések.  A közös játék öröme, az élmények átélése fontosabb, mint a győzelem.

Közben nem feledkeztek meg a gyerekek az energiapótlásról sem, vidáman falatoztak a finomságokból.

Ezután került sor a csomagok átadására. Többnyire sikerült titokban tartaniuk egymás előtt, ki kinek ad csomagot.  Nagy izgalommal bontogatták az ajándékokat, mindenkit az érdekelt a legjobban, ki mit készített  társának.  Ötletes, kreatív meglepetések születtek.

Köszönöm a szülőknek az aktív részvételt. A gyerekekkel együtt reméljük, lesz még ebben a tanévben hasonló közös élményben részünk!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

tanító néni

. mai.mezobereny.hu