^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Az 5.a osztályt 2018. 10. 12-én (pénteken) a Pályaorientációs nap keretében Machó János a FÁBAFÉM Ipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője és Berner Tibor menedzser fogadta.

Az üzemlátogatás során Berner Tibor bemutatta a CNC forgácsolt fém alkatrészek gyártásának főbb tevékenységeit. Láthattuk, hogy a nyersanyagból, a kapott tervek alapján hogyan készülnek el a különböző alkatrészek. Megnézhettük az elkészült termékek minőségi ellenőrzésének folyamatát, a tisztítást és csomagolást. Megtudhattuk, hogy a hulladék forgácsot vagy újrahasznosítják, vagy veszélyes hulladékként elszállíttatják. Megismerhettük a különböző munkaköröket és azok betöltéséhez szükséges végzettségeket.

Matematika tanárként külön örültem neki, hogy a gyerekek érzékelhették milyen fontos ezen a pályán a mérés, a pontosság és az általuk most tanultakat a mindennapi életben hogyan alkalmazzák. Tibor bácsi felhívta a figyelmüket a tanulás fontosságára, kiemelte az idegen nyelv tanulását és elmondta, hogy aki ilyen pályát választ, az biztosan el fog tudni helyezkedni.

Az üzemlátogatást osztályfőnöki órák előzték meg, ahol megismerkedtünk Magyarország iskolarendszerének felépítésével, az iskolák elvégzése utáni végzettségekkel. Az osztály tanulói elmesélték, hogy milyen elképzeléseik vannak pályaválasztásukban. Ezekről rajzok is készültek.

Köszönjük Berner Tibornak a FÁBAFÉM üzem érdekes és tanulságos bemutatását és ezúton is szeretnénk gratulálni az üzem megalapításának 25 éves évfordulójához.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Vrbovszki Beáta

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu