^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Bemutatkozik iskolánk Bélmegyer

A hosszas hideg, sötét és fagyos tél alatt álmodozva gondoltunk az első tavaszi napsugarakra és a gyönyörű virágokra. Az év egyik legszebb időszaka ez.

Csitáry-Hock Tamást idézve/

“A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. (…) A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép…” /

Minden tavasznak van egy kitüntetett napja, ami minden más tavaszi napnál fényesebb. Ez nekünk a március 11-e volt, amikor kiálltunk a szülők, nagyszülők, támogatóink elé, kinyíltunk, és dallal, verssel, jelenettel, játékkal, tánccal varázsoltuk elő legvarázslatosabb évszakunkat.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló, az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Tanulóink gyermekdalokkal tisztelegtek Kodály Zoltán kiváló zenepedagógusunk előtt születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából.

A nyelvtanulásban is nagy szerepe van a dalok hallgatásának, az éneklésnek általa nagyon sokat nyerhetnek tanulóink: megismerhetik a nyelv ritmusát, nyelvtani szerkezetek is rögzülnek a fejükben, új szavakat tanulnak, bővül a szókincsük. Bizonyították is tanulóink az angol dalokkal és tánccal.

A mesék, versek, mondókák a gyermekek egészséges lelki fejlődésének elmaradhatatlan elemei, biztosítják az érzelmi együttélést, a szereplőkkel való azonosulást és jelentős érzelemgazdagítók.

A játék és a mese a gyermek anyanyelve: segítségükkel kapcsolódik az őt körülvevő világba, általuk szerzi meg az életről szóló tudást.

Az együtt hallgatás, befogadás, játszás elmélyíti a szövegélményt, alapozza az olvasóvá nevelést.

A játék örömet szerez, szórakoztat, megjelenik benne a szabadság, a kötetlenség, az öröm, az élmény, a vidámság, a verseny. Nem utolsó sorban, észrevétlenül fejleszt.

Bízunk benne, hogy kellő hozadéka volt bemutatkozásunknak, segítette a gyermekeket abban, hogy a kulturális értékeket élvező, értékelő felnőtté váljanak.

Szívből köszönöm elsősorban a gyerekeknek a színvonalas szereplést, hiszen nekik kellett kiállni, bizonyítani, megfelelni színpadon.  A támogató szülőknek , és minden munkatársamnak, kollégának  kiemelten Hirjákné Bartyik Mária osztályfőnöknek, hogy ismét öregbíthettük  tagintézményünk hírnevét.

„ Örömünk az ezerarcú gyermek,

Feladatunk: a gyönyörűséges nevelés,

Célunk: az értékes ember.”

Kozéki Béla

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Dánné Galina Klára

Tagintézmény-vezető

. mai.mezobereny.hu