^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szavalóverseny

A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája. A versenyre két művel kellett felkészülni. A zsűri először a kötelező verset hallgatta meg, ezt követően pedig minden gyermek a szabadon választott költeményt szavalhatta el. Ezáltal kicsit megismerhettük a résztvevők személyiségét és érdeklődését is. Csodás élménnyel gazdagodhattunk a kevésbé ismert versek meghallgatása során. Bízunk abban, hogy iskolán ezen hagyománya megerősítette diákjainkban a versek iránti szeretetet, és a következő tanévben még többen kedvet kapnak a szerepléshez, a versenyzéshez.

Helyezettek:

1-2. évfolyam:

 1. Fördős Levente György 1. c1
 2. Mikó Laura 1. c1
 3. Tokaji Zsóka Hanna 2. c
  Különdíj: Antóni Ráhel Sára 1. c2

3-4. évfolyam:

 1. Plavecz Maja Anita 3. c
 2. Seres Tímea 4. a-c
 3. Tánczos Panna Edit 4. c
  Különdíj: Rafael Rubina Terézia 4. d

 

Köszönjük szépen a kedves szülők támogatását és a felkészítő tanító nénik lelkes munkáját!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Fülöpné Dombi Ottilia és Várhegyiné Braun Anita

. mai.mezobereny.hu