^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Pályaorientációs hét

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézmény tanulói időben és megalapozottan készüljenek fel a pályaválasztásra. Ennek érdekében került sor intézményünkben a pályaválasztási hét megrendezésére 2018. október 8-12.

A pályaválasztási hét kiemelt célja, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerjenek meg minél több szakmát, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípussal, képzési formával vagy szakmacsoporttal kapcsolatban. A munka világában való jártasság fontos része a pályaismeret, hiszen az a cél, hogy a pályaválasztó fiatal eligazodjon a pályák világában.

2018. október 8-én, hétfőn a pályaorientációs hét „nyitányaként” került sor a szülő – diák – tanár találkozóra, melynek során pályaválasztási fórumra került sor.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden felső tagozatos tanulója.

A hét folyamán számos érdekes és hasznos ismereteket szolgáló programokon kerültek megszervezésre.

EFOP-3.2.5-17-2017-00029 projekt - Pályaorientációs eszköztár szélesítése, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a Gyulai Tankerületben – keretén belül a Holo-Szoba Gamer és Virtuális valóság eszközeivel igazi VR élményt nyújtott tanulóinknak, amikor felvették a VR headsetet és elmerültek egy teljesen más világban.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A Fizika Látvány Színház bemutatóján a tudomány, a zene, a kísérletek és az interaktivitás színpadi összhangját tapasztalhatták meg a gyerekek. Bővebben>>

 

Osztályaink közül többen szakmalátogatáson vettek részt a helyi üzemekben, gyárakban és vendéglátó egységeknél.

5. a osztály      Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft.Bővebben>>

5. c osztály      Német Finompékáru Kft.

5. d osztály      Berény Brikett Bt.

5. e osztály      Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

6. c osztály      Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. e osztály      Berényi Téglaipari Kft Bővebben>>

6. f osztály       Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

7. a osztály      Marketing előadás Bővebben>>

7. d osztály      Panoráma Étterem Bővebben>>

 

Köszönjük az említett cégek, vállalkozások vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.

A Pályaválasztási héten négy középiskolát hívtunk meg iskolánkba, hogy adjanak részletes tájékoztatást az intézményeikről. A „Pályaválasztási utcában” lehetősége volt a 7-8. évfolyamos tanulóknak felkeresni az alábbi középiskolákat.

•          Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

•          BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium

•          BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola

•          Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

A középiskolák képviselői: tanárok, diákok a helyszínen először rövid bemutatót tartottak az intézményükről, a megszerezhető szakmákról, majd szakmabemutatót tartottak. Lehetőség volt tanulóinknak, hogy kérdezzenek, beszélgessenek a pályaválasztással kapcsolatban.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A 8. d; 8. e és a 7. e osztályok ellátogattak Gyomaendrődre a Bethlen Gábor Szakgimnázium és Szakközépiskolába. Itt a helyszínen tapasztalhatták meg a tanulók, hogy mely szakmákhoz milyen tevékenységek tartoznak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szintén az EFOP-3.2.5-17-2017-00029 projekt keretén belül vettek részt a 6. a; 6. d és a 6. f osztályos tanulók az IKT Élményakadémián. Bővebben>>

 „Mezőberényből a világűrbe”– Rendhagyó tanóra dr. Gschwindt Andrással Bővebben>>

 

 

. mai.mezobereny.hu