^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Boldogságóra /május – A testmozgás gyakorlása témakör / 1.c1

    A május havi témakör egy nagyon fontos témát ölel át, a testmozgás és az egészséges életmód témakörét, ahol jelentősen érintve van a kitartás fontossága és a közösség összetartó ereje. Mottónkat nem véletlenül Arnold Schwarzeneggertől választottuk: „ Az edzés nem csak a testedet formálja, hanem a lelkedet is.”
    Bővebben...
  • 2 INTÉZMÉNYI BOZSIK-PROGRAM TAVASZI GRASSROOTS FESZTIVÁL

    2024. május 24-én, a Sportpályán iskolánk szervezésében került sor az Intézményi Bozsik-program 2023-2024 tanév záró fordulójára. Az időjárás megtréfálta a szervezőket, mert a rendezvény előtt nem volt kedvező a fesztivál lebonyolítására. Kezdésre viszont eloszlottak a felhők és kisütött a Nap, így a résztvevők jó kedvvel végezhették az előre kialakított három pályán a feladatokat öt korosztályban, óvodástól nyolcadik osztályig a sportcsoportvezetők irányításával.
    Bővebben...
  • 3 Tavasz kupa 2024

    Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
    Bővebben...
  • 4 Gilisztakomposztáló készítése

    A 4. a-c osztály technika és tervezés tanórán a környezetvédelem témakörén belül a komposztálással foglalkozott, amely során videók megnézése és egyéni feladatok által bővült az ezzel kapcsolatos ismereteik a tanulóknak. Az élményt és a komposztáláshoz való kedvüket pedig azzal szerettem volna még inkább maradandóvá tenni, hogy elkészítettük az osztály gilisztakomposztálóját.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Petőfi Szavalóverseny iskolai döntő

Az OPSKK könyvtára az idén is kiírta a hagyományos, Petőfi Sándorról elnevezett versmondó versenyt az általános iskolás korosztálynak. Az iskolai döntőn a felső tagozatos kategóriákban két korcsoportban szavalták el a tanulók a szabadon választott verseket.

Ebben az esztendőben Arany János születésének 200. évfordulójának tiszteletére nem Petőfi Sándor, hanem Arany János egy-egy versét választották kötelező versnek.

Az április 26- án megrendezett iskolai megmérettetésen részt vevő tanulók szépen felkészültek, s hallhattunk néhány igen színvonalas versmondást is. A verseny helyezettjei, a továbbjutó tanulók, a következők lettek:
 

5-6. évfolyam:

I.   Kocsor Kata 5.a

II. Tímár Gerda 6.a

III. Gézárt Barnabás 5.a  

III. Szilágyi Péter 5.f 

 

 7-8.évfolyam:

I. Szabó Dorka 8.a

I. Hajdu Viktor. 7.a

II. Pákozdi Szimonetta 7.a


Az eredményekhez gratulálunk, és sok sikert kívánunk a május 10-én megrendezésre kerülő területi versenyen.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!


​​​​​​​                                                                                            Dr Zubereczné Miklya Ibolya
​​​​​​​                                                                                                 munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu