^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Gilisztakomposztáló készítése

A 4. a-c osztály technika és tervezés tanórán a környezetvédelem témakörén belül a  komposztálással foglalkozott, amely során videók megnézése és egyéni feladatok által bővült az ezzel kapcsolatos ismereteik a tanulóknak. Az élményt és a komposztáláshoz való kedvüket pedig azzal szerettem volna még inkább maradandóvá tenni, hogy elkészítettük az osztály gilisztakomposztálóját. Az előttünk álló hetekben megfigyeljük majd, ahogyan a giliszták segítik a komposztálódást, azt, hogy milyen járatokat készítenek maguknak, hogyan dolgozzák fel a növényi anyagokat, és hogyan keverednek össze a rétegek az üvegben. A tanév végén - miután összegezzük majd a tapasztalatainkat - visszaengedjük az osztály kis lakóit a maguk helyére, a természetbe, hogy továbbra is hasznunkra tudjanak lenni.

Ökoiskola lévén hisszük, hogy ezzel a kis feladattal is eredményesen hozzájárulunk az ember és természet harmóniájának megteremtéséhez, a hulladékok csökkentéséhez, és a környezettudatosságra neveléshez.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Bálint Johanna

. mai.mezobereny.hu