^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra /május – A testmozgás gyakorlása  témakör / 1.c1

 

A május havi témakör egy nagyon fontos témát ölel át, a testmozgás és az egészséges életmód témakörét, ahol jelentősen érintve van a kitartás fontossága és a közösség összetartó ereje.

Mottónkat nem véletlenül Arnold Schwarzeneggertől választottuk:

„ Az edzés nem csak a testedet formálja, hanem a lelkedet is.”

 Miután Bagdi Bella pörgős zenéjével bemelegítettünk az órára, megbeszéltük a gyerekekkel, hogy ők mit gondolnak a testmozgásról, mit jelent számukra az egészséges életmód. A május hónap több fontos napot – dátumot tartogat, és mi ezt kihasználva kapcsolódtunk május 29-hez, a Kihívás napjához. A sok mozgás között, kivetítőn keresztül  yoga„-t utánoztunk, a gyerekek körbe futották az iskolát, majd kézen fogták egymást, és hátrafelé is futottak. A mozgások zárásaként szívecskét formáztunk. és mozdulatainkkal próbáltuk utánozni a szív dobogását. Pihenőként csoportokat alkottunk és Nagy Bandó András: Mendegélő című verséhez illusztrációk készültek a gyerekek olvasatában. A délelőtt zárásaként megbeszéltük, hogy milyen nagyon fontos mindannyiunk számára a közösség formáló ereje és a munkánkban való kitartás, amit az elkészült alkotások is mutatnak. Végezetül az egészséges életmódot követve egészséges ételekről, zöldségekről beszélgettünk; megneveztük, színeztük azokat, ezzel megkoronázva a boldogságóránkat.

Köszönjük a program adta remek ötleteket, lehetőségeket. A tanulók ismét boldogan, örömmel végezték a kreatív feladatokat.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                  Siófoki Edit  tanító néni

. mai.mezobereny.hu