^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tél Évszaknap

A Tél évszaknapot december 6-án tartottuk iskolánkban.

A gyerekek reggel izgatottan érkeztek az iskolába, minden évfolyam – a szokásoknak megfelelően – más-más színű pólóban. A járványhelyzet egy kicsit felülírta az eddigi hagyományainkat. Az osztályok a saját tantermükben, osztálykeretben hangolódtak – télapó dalokat énekeltek – az érdekesnek ígérkező programokra. Az első órában az alsó tagozat énekkara az iskolarádión keresztül, a 4. c osztály pedig egy kis ünnepi műsorral ajándékozta meg társait, az internet segítségével. A műsor iskolánk honlapján is megtekinthető az érdeklődők számára. Míg az osztályok a műsort nézték, hallgatták, addig megérkezett a Mikulás ajándéka is, amelyet az osztálytermek ajtajánál helyezett el, nagy meglepetést okozva minden gyermeknek.

A nap folyamán megismerkedtünk az adventi ünnepkör hagyományaival. A kézműves foglalkozások keretében készültek télapók, piros csizmák, ablakdíszek, karácsonyfadíszek, rénszarvasok. Hallgattunk mikulás- és karácsonyi dalokat, meséket.

Ismét egy jól sikerült, élményteli napot sikerült szerezni tanítványainknak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

   Kisné Bartalus Anikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu