^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Fa nélkül egy fillért sem ér a táj…” Madarak és fák napja Bélmegyeren

  A természet és a környezet értékeinek megismerésére, védelmére mozgósít a madarak és a fák napja. 1902-ben az európai országok egyezményt kötöttek a hasznos madarak védelmére. Még abban az évben Chernel István először szervezte meg a madarak és fák napját.
  Bővebben...
 • 2 Tavaszi zsongás

  Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon. A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról.
  Bővebben...
 • 3 A két bors ökröcske

  Alsó tagozatos diákjainknak a minap igazán egyedülálló zenei élményben volt részük. Iskolánkba látogatott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somorjai Péter karmester irányításával. Ránki György: A két bors ökröcske című zenés mesejátékát mutatták be.
  Bővebben...
 • 4 MEZŐBERÉNYI TANULÓ A SIMONYI ZSIGMOND HELYESÍRÁSI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

  A Kárpát-medence legjobb 4400 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2. fordulójában. Iskolánk tanulói közül 11 fő vett részt ezen a megmérettetésen, amely az iskolánk falai között, digitális formában zajlott. Mindegyik tanuló nagyon szép eredményt ért el ebben a fordulóban is, melyhez gratulálunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

B33 Kosárlabda Diákolimpia megyei döntője

December 14-én, kedden rendezték a B33 („egypalánkos”) kosárlabda diákolimpia megyei döntőjét, Gyulán. Iskolánkat egy-egy III. korcsoportos fiú és lány csapat képviselte. A kevés nevező csapat miatt sajnos a III. és a IV korcsoportot összevonták, együtt versenyeztek, így a mi fiatal csapatainknak nagyon nehéz dolga volt a javarészt idősebb csapatok alkotta mezőnyben.

 Ennek ellenére szépen helyt álltunk: a fiúk a 11 csapatos mezőnyben egy mérkőzést nyerve, csoportjukból 3. helyen jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba, ott azonban vereséget szenvedtek a Békéscsabai Lencsési úti iskola IV. korcsoportos csapatától.

A csapat tagjai: Bíró Gergő (7.c), Frey Márton Sándor, Plavecz Máté, Torma Dániel (6.c)

A lányoknál 5 csapat nevezett, ők körmérkőzéssel döntötték el a megyei bajnoki cím sorsát. Itt a mi lányaink óriásit küzdve 2-2 győzelmet és vereséget szerezve a harmadik helyen végeztek és így jogot szereztek a tavasszal megrendezésre kerülő országos elődöntőn való részvételre.

A csapat tagjai: Lédig Nóra (7.c), Berner Sára, Povázsai Hanna, Szabó Laura Sára (6.c).

Gratulálunk tanulóinknak, sportolóinknak!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Zsíros Gábor

testnevelő-edző

. mai.mezobereny.hu