^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Gondoskodunk madarainkról

Ökoiskolaként fontos feladatnak tekintjük a madáretetést.

Iskolánk területén a téli időszakban folyamatosan gondoskodunk az itt telelő madarakról, az 5.c és a 7.d osztály segítségével. A tanulók a szüleik segítségével készítettek etetőket, amelyeket az iskola udvarán helyeztünk el. Az etetést az első fagyok beköszöntétől kezdtük el és tavaszig szeretnék folytatni, a hideg megszűnéséig. Igyekszünk népszerűsíteni ezt a tevékenységet a felsős tanulók körében. Szerencsére sok lelkes tanuló csatlakozik a programhoz, nagyon sok madáreleséget hoztak.

Fontos, hogy ne hagyjuk abba az eleség pótlását. A madarak gyorsan megszokják az etetőhelyeket, számítanak a kínálatra. Évről évre akár messziről is visszatérnek az etetők közelébe telelni, ezért, ha váratlanul abbahagyjuk az etetést, éppen a tél leghidegebb időszakában, a madarak nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Minden évszakban megvan az a tevékenység, amit a természetvédelemmel, környezetvédelemmel kapcsolatban meg tudunk tenni itt iskolai keretek között. Ennek egyik része ez most, hogy itt a madáretetőket feltöltöttük, és új madáretetőket készítettünk. Ezt is rendszeresen figyeljük a gyerekekkel.

Köszönöm a szülőknek, akik segítettek elkészíteni az etetőket és iskolánk technikai dolgozóinak, amiért a kihelyezésben nyújtottak segítséget.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                             Tóth Zoltánné

                                                                                                                             Biológia szakos tanár

. mai.mezobereny.hu