^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Fa nélkül egy fillért sem ér a táj…” Madarak és fák napja Bélmegyeren

  A természet és a környezet értékeinek megismerésére, védelmére mozgósít a madarak és a fák napja. 1902-ben az európai országok egyezményt kötöttek a hasznos madarak védelmére. Még abban az évben Chernel István először szervezte meg a madarak és fák napját.
  Bővebben...
 • 2 Tavaszi zsongás

  Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon. A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról.
  Bővebben...
 • 3 A két bors ökröcske

  Alsó tagozatos diákjainknak a minap igazán egyedülálló zenei élményben volt részük. Iskolánkba látogatott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somorjai Péter karmester irányításával. Ránki György: A két bors ökröcske című zenés mesejátékát mutatták be.
  Bővebben...
 • 4 MEZŐBERÉNYI TANULÓ A SIMONYI ZSIGMOND HELYESÍRÁSI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

  A Kárpát-medence legjobb 4400 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2. fordulójában. Iskolánk tanulói közül 11 fő vett részt ezen a megmérettetésen, amely az iskolánk falai között, digitális formában zajlott. Mindegyik tanuló nagyon szép eredményt ért el ebben a fordulóban is, melyhez gratulálunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Gondoskodunk madarainkról

Ökoiskolaként fontos feladatnak tekintjük a madáretetést.

Iskolánk területén a téli időszakban folyamatosan gondoskodunk az itt telelő madarakról, az 5.c és a 7.d osztály segítségével. A tanulók a szüleik segítségével készítettek etetőket, amelyeket az iskola udvarán helyeztünk el. Az etetést az első fagyok beköszöntétől kezdtük el és tavaszig szeretnék folytatni, a hideg megszűnéséig. Igyekszünk népszerűsíteni ezt a tevékenységet a felsős tanulók körében. Szerencsére sok lelkes tanuló csatlakozik a programhoz, nagyon sok madáreleséget hoztak.

Fontos, hogy ne hagyjuk abba az eleség pótlását. A madarak gyorsan megszokják az etetőhelyeket, számítanak a kínálatra. Évről évre akár messziről is visszatérnek az etetők közelébe telelni, ezért, ha váratlanul abbahagyjuk az etetést, éppen a tél leghidegebb időszakában, a madarak nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Minden évszakban megvan az a tevékenység, amit a természetvédelemmel, környezetvédelemmel kapcsolatban meg tudunk tenni itt iskolai keretek között. Ennek egyik része ez most, hogy itt a madáretetőket feltöltöttük, és új madáretetőket készítettünk. Ezt is rendszeresen figyeljük a gyerekekkel.

Köszönöm a szülőknek, akik segítettek elkészíteni az etetőket és iskolánk technikai dolgozóinak, amiért a kihelyezésben nyújtottak segítséget.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                             Tóth Zoltánné

                                                                                                                             Biológia szakos tanár

. mai.mezobereny.hu