^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Fa nélkül egy fillért sem ér a táj…” Madarak és fák napja Bélmegyeren

  A természet és a környezet értékeinek megismerésére, védelmére mozgósít a madarak és a fák napja. 1902-ben az európai országok egyezményt kötöttek a hasznos madarak védelmére. Még abban az évben Chernel István először szervezte meg a madarak és fák napját.
  Bővebben...
 • 2 Tavaszi zsongás

  Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon. A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról.
  Bővebben...
 • 3 A két bors ökröcske

  Alsó tagozatos diákjainknak a minap igazán egyedülálló zenei élményben volt részük. Iskolánkba látogatott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somorjai Péter karmester irányításával. Ránki György: A két bors ökröcske című zenés mesejátékát mutatták be.
  Bővebben...
 • 4 MEZŐBERÉNYI TANULÓ A SIMONYI ZSIGMOND HELYESÍRÁSI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

  A Kárpát-medence legjobb 4400 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2. fordulójában. Iskolánk tanulói közül 11 fő vett részt ezen a megmérettetésen, amely az iskolánk falai között, digitális formában zajlott. Mindegyik tanuló nagyon szép eredményt ért el ebben a fordulóban is, melyhez gratulálunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Díszítsük fel az óvodásokkal együtt az iskola karácsonyfáját!

A Mezőberényi Általános Iskola „Díszítsük fel együtt az iskola karácsonyfáját!” elnevezésű felhívással buzdította városunk nagycsoportos óvodásait, hogy készítsenek karácsonyfadíszeket, amelyek színesebbé teszik a karácsonyfánkat.

Nagy örömünkre sok karácsonyfadísz érkezett Az ovisok nyírtak, színeztek, ragasztottak. Ötletes díszek kerültek ki az ügyes kis kezek nyomán. A szebbnél szebb alkotásokkal a leendő elsős tanító nénik és alsó tagozatos diákjaink - az általuk készített díszekkel együtt - öltöztették fel az iskola fenyőfáját, mely a Luther téren az aulát ékesíti.

Így a nagycsoportos ovisok is részesei lehettek az alsó tagozaton az ünnepi előkészületeknek.

Köszönjük az iskolába készülő gyermekek lelkesedését, csodaszép munkáit! Jutalmukat eljuttatjuk az óvodákba.

Köszönjük szüleik és az óvó nénik segítségét, támogatását!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

intézményvezető - helyettes

. mai.mezobereny.hu