^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Fa nélkül egy fillért sem ér a táj…” Madarak és fák napja Bélmegyeren

  A természet és a környezet értékeinek megismerésére, védelmére mozgósít a madarak és a fák napja. 1902-ben az európai országok egyezményt kötöttek a hasznos madarak védelmére. Még abban az évben Chernel István először szervezte meg a madarak és fák napját.
  Bővebben...
 • 2 Tavaszi zsongás

  Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon. A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról.
  Bővebben...
 • 3 A két bors ökröcske

  Alsó tagozatos diákjainknak a minap igazán egyedülálló zenei élményben volt részük. Iskolánkba látogatott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somorjai Péter karmester irányításával. Ránki György: A két bors ökröcske című zenés mesejátékát mutatták be.
  Bővebben...
 • 4 MEZŐBERÉNYI TANULÓ A SIMONYI ZSIGMOND HELYESÍRÁSI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

  A Kárpát-medence legjobb 4400 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2. fordulójában. Iskolánk tanulói közül 11 fő vett részt ezen a megmérettetésen, amely az iskolánk falai között, digitális formában zajlott. Mindegyik tanuló nagyon szép eredményt ért el ebben a fordulóban is, melyhez gratulálunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Sporttal köszöntöttük a karácsonyt

December 14-15-én ismét a sportolás került előtérbe iskolánkban. Karácsony, és a téli szünet felé közeledve, még szerettük volna tanulóinkat egy közös sportprogram keretben megmozgatni, ezért ezen a két napon különböző sportprogramot szerveztünk számukra.

Az 1-4. osztályosok számára egy labdás sportfesztivált szerveztünk, amelynek különlegessége ezúttal az volt, hogy az alsós tanulók játékát/tevékenységét a 8.c osztályos tanulók irányították. A korábbi fesztiválokhoz hasonlóan, a gyerekek 4-6 fős csoportokban, a nyolcadikos tanulókkal járták körbe a sportcsarnokban kialakított helyszínen az állomásokat. Az ott kialakított pályákon végezhették a különféle koordinációt, labdás ügyességet fejlesztő gyakorlatokat, egyéni és csapatjátékokat.

Másnap az 5-6. osztályosok számára a Petőfi úti iskolában, míg a 7-8. osztályosok számára a Molnár Miklós sportcsarnokban, egy kézilabda grassroots jellegű osztálybajnokságot szerveztünk. A kisebb korosztályban öt osztály: 5.c, 5.d, 6.a-c, 6.d és a 6.e indított csapatot. Míg a nagyobb korcsoportban a 7.a, 7.c, 7.e, 8.a és a 8.c osztály két csapata képviselte magát a rendezvényen.Mindkét helyszínen nagyon jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket játszottak a gyerekek.

Összességében elmondható, hogy mindkét nap programját nagyon élvezték a gyerekek, és egy sikeres sportprogramot tudtunk szervezni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Tóth Olivér

testnevelő, szervező

. mai.mezobereny.hu