^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pénz7 Bélmegyeren

A bélmegyeri alsó tagozatos diákok is csatlakoztak a pénzügyi tudatosságra nevelés országos programjához. A harmadikos és negyedikes gyerekek csoportokat alkottak. Megismerkedtek más országok pénznemeivel, valutával (dollár, font, euró) számoltak. Bevásárló listát készítettek, postai csekket töltöttek ki. Pénzzel kapcsolatos közmondásokat adtak elő drámajátékkal, és megbeszélték jelentésüket. A másodikosok megszámlálták a pénztárcában lévő pénz és lejegyezték. Logikus gondolkodásuk fejlődött a pénzösszegek aprópénzzel történő kifizetése során. Pénzzel kapcsolatos szavakat gyűjtöttek, melyeket tollbamondás után leírtak. A tanulók a helyesen megoldott feladatokért játékpénzt kaptak, melyet a hét elején elkészített perselybe tettek. Mindenki boldog volt, hiszen a tanulók „vagyont” gyűjtöttek. Az osztály tanulói pénzérmék satírozásával rajzot készítettek. A hét zárásaként pénzes társasjátékkal játszottak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu