^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

PÉNZ7 az alsó tagozaton

A Mezőberényi Általános Iskola alsó tagozatán a 3.a és a 4.d osztály is csatlakozott a pénzügyi tudatosságra nevelés országos programjához, a PÉNZ7-hez, mely idén 2022. március 7-11. között került megszervezésre. Magyarország iskolái először 2015-ben csatlakozhattak az Európában már népszerű kezdeményezéshez.

A témahét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése, a megfelelő szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása.

Egész héten különböző feladatokat oldottak meg a gyerekek egyéni és csoportmunkában.

Megismerkedtek a pénz-készítés, nyomtatás folyamatával, megtervezték, majd elkészítették saját bankkártyájukat. Csoportmunkában megtervezték egy család havi költségvetését, mely folyamán be kellett osztaniuk a havi fizetést és egyéb bevételeket, befizették a közüzemi számlákat, bevásárlólistát készítettek, megszervezték a bevételeik függvényében, hogy milyen egyéb kiadásaik lehetnek a hónap folyamán.

Technika órán saját perselyt készítettek. Német óra keretén belül megismerkedhettek a Németországban használatos hivatalos pénzzel, az euro-val, majd eljátszottak egy képzeletbeli bevásárlást is.  

Sok új ismerettel gazdagodtak a hét folyamán!

Köszönjük a lehetőséget!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Fintáné Csernai Anikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu