^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Vízcsepp

Március 22-e a víz napja. Ezzel kezdetét veszi a környezetvédelmi hónap, amely április 22-ig, a Föld napjáig tart. Nagyon fontos, hogy okosabban gazdálkodjunk a környező világ értékeivel.

A bélmegyeri alsó tagozatos tanulók könyvtári foglalkozáson emlékeztek a víz napjára. A könyvtáros néni jóvoltából papírszínház nézői lehettünk. Vízcsepp címmel rajzos formában megismerkedtünk a víz körforgásával.  Ezt követően oktatófilm / Hogyan lett az esőből ivóvíz?/ segítségével gazdagodott ismeretünk a víztisztítás folyamatáról, a takarékos vízfelhasználás fontosságáról.

A gyerekek memóriáját, emlékezetet, figyelmét, szövegértő képességét és íráskészségét vette igénybe az a feladatsor, mely a látott és hallott információkhoz kapcsolódott. A foglalkozás zárásaként békát hajtogattunk. Ez alkalomból hal és akvárium is készült.

A jó hangulatú, gazdag ismeretet adó 90 perc után mindannyian megértettük a fenntartható és környezettudatos életmód szükségességét. Vigyázzunk az egyik legfontosabb természeti kincsünkre, a vízre!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu