^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Vízcsepp

Március 22-e a víz napja. Ezzel kezdetét veszi a környezetvédelmi hónap, amely április 22-ig, a Föld napjáig tart. Nagyon fontos, hogy okosabban gazdálkodjunk a környező világ értékeivel.

A bélmegyeri alsó tagozatos tanulók könyvtári foglalkozáson emlékeztek a víz napjára. A könyvtáros néni jóvoltából papírszínház nézői lehettünk. Vízcsepp címmel rajzos formában megismerkedtünk a víz körforgásával.  Ezt követően oktatófilm / Hogyan lett az esőből ivóvíz?/ segítségével gazdagodott ismeretünk a víztisztítás folyamatáról, a takarékos vízfelhasználás fontosságáról.

A gyerekek memóriáját, emlékezetet, figyelmét, szövegértő képességét és íráskészségét vette igénybe az a feladatsor, mely a látott és hallott információkhoz kapcsolódott. A foglalkozás zárásaként békát hajtogattunk. Ez alkalomból hal és akvárium is készült.

A jó hangulatú, gazdag ismeretet adó 90 perc után mindannyian megértettük a fenntartható és környezettudatos életmód szükségességét. Vigyázzunk az egyik legfontosabb természeti kincsünkre, a vízre!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu