^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Témanap a 3. évfolyamon

Építészet és a természet kapcsolata

A harmadik évfolyam tanulói számára 2022. március 23. napja egy élvezetes, rendhagyó tanítási napként zajlott le.

Mezőberény építészeti értékei a városi arculat meghatározó elemei. Az iskola tanulói ebben a városban élik mindennapjaikat, viszont mint megszokott környezet, nem feltétlenül figyelnek fel a természeti, valamint az épített környezet nagyszerűségére, nem biztos, hogy elgondolkodnak a naponta látott épületek történetéről, építészeti értékéről.

A tudatos szemlélődésre kitűnő alkalmat biztosított ez a témanap. Már abból a körülményből adódóan, hogy nem az iskola falai között folynak a tanítási nap eseményei a szokásos mederben, a kisiskolások lelkesedése nem volt kérdéses. A nevezetes épületek csoportos látogatása felpezsdítette a harmadikosok életét, az épületek történetének és építészeti értékeinek megismerése, vizuális felfedezése maradandó élményt jelentett a résztvevő diákok számára. Az esemény hatása remélhetőleg sokáig kíséri a diákokat élmény szinten is, valamint mindenképpen hasznos és kívánatos, hogy a hely, ahol a mindennapjaikat élik, már gyerekkorukban többet jelentsen, mint a megszokott útvonalak automatikus megtétele. A témanap élményei, a gyerekek igényeihez igazodó tájékoztató rendkívül fontos adalék volt a tanulók mindennapi életéhez, melyet lelkesen ábrázoltak különböző módokon.

A helyi építészeti értékeink megismerése, ezen keresztül a lakhelyünk történelmébe való betekintés nagyon fontos velejárója a mindennapi életünknek, elengedhetetlen, hogy a jövő generációja már gyermekkorában tudatossággal kezelje a közvetlen épített és természeti környezetét.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Schäferné Kurilla Anikó

tanítónő

. mai.mezobereny.hu