^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Happy hét az 1-2. évfolyamon

Az 1.a osztály tanulói a Víz világnapja alkalmából és a Happy hét programjához kapcsolódva rajz órán békákat rajzoltak, színeztek és nyírtak, amit testnevelés órán a játékos váltóversenyen fel is használtunk. Mocsáron járással gyűjtötték a csapatok a békákat.

Magyarórán párokban dolgoztak. Ismereteiket bővítették a vízzel kapcsolatban: rövid mondatokat olvastak a vízről, képek segítették a könnyebb megértést. Szavakat párosítottak képekkel. Feladatlapot oldottak meg. Majd az órán szerzett ismeretekből plakátot készítettek.

Elhozták azokat a kedvenc kabalájukat, amik vízben élő állatokat ábrázolnak. Testnevelés órán ezekkel a kabalákkal tornáztak és különböző játékos feladatokat végeztek velük váltóverseny formájában.

Megnéztünk egy kedves kis rövid rajzfilmet a víz körforgásáról! Két kis kedves vízcseppecske utazását meséli el úgy, hogy az a kisgyermekek számára is érthető és szórakoztató.

Átbeszéltük a Happy hét ppt. -t. Eljátszottuk, hogy hervadnak el a virágok és hogy frissülnek ismét fel, ha elindulnak a kis  "kertészeink".

Meglocsoltuk a tanterem virágait. Mi is megszomjaztunk és egy jó pohár vízzel frissítettük magunkat. 

Az 1. a-c osztályban a gyerekek akváriumot készítettek mozgatható halacskával. Vizet festettünk ételszínezékkel, majd káposzta- levelet állítottunk bele és megfigyeltük a változást. A szünetben pedig mindenki ivott egy pohár vizet az égészségének megőrzésére.

Az 1.c osztályosok mesét hallgattak a kis patakocskáról, amelybe szennyeződés került. A közelben lakó gyerekek összefogtak és megtisztították a patakot. Mi pedig elkészítettük papírból és víziállatokkal benépesítettük a mi kis patakunkat. A tanulás közben pihentető feladatként egymásnak adogatták a vízzel teli kulacsot. Miután megnéztük a Happy hét pp-jét kimértük a fél literes üdítőben található cukor mennyiségét. Meglepődtünk mindannyian, hogy mennyi található benne. Eddig sem volt jellemző az osztályra, hogy a kulacsokban üdítő legyen, most még inkább figyelnek arra, hogy vizet hozzanak és naponta többször töltsék, hogy a megfelelő mennyiséget tudjanak inni.

A 2. évfolyamra járó gyerekek a víz körforgásával ismerkedtek. Mindenki megalkotta a kis képet arról, hogyan is képzeli el ezt a saját környezetében.  Közösen plakátot készítettek, hogy mindig emlékezzenek a vizek védelmére, a vízivás fontosságára. A feladatok közül ők is kiválasztották a nekik legérdekesebbeket, melyek megoldásával nagyon sok ismerettel gyarapodtak.

Köszönjük szépen a szülőknek, hogy gyermekeik egészségére vigyáznak és vízzel töltött kulaccsal engedik őket iskolába!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu