^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Happy hét az 1-2. évfolyamon

Az 1.a osztály tanulói a Víz világnapja alkalmából és a Happy hét programjához kapcsolódva rajz órán békákat rajzoltak, színeztek és nyírtak, amit testnevelés órán a játékos váltóversenyen fel is használtunk. Mocsáron járással gyűjtötték a csapatok a békákat.

Magyarórán párokban dolgoztak. Ismereteiket bővítették a vízzel kapcsolatban: rövid mondatokat olvastak a vízről, képek segítették a könnyebb megértést. Szavakat párosítottak képekkel. Feladatlapot oldottak meg. Majd az órán szerzett ismeretekből plakátot készítettek.

Elhozták azokat a kedvenc kabalájukat, amik vízben élő állatokat ábrázolnak. Testnevelés órán ezekkel a kabalákkal tornáztak és különböző játékos feladatokat végeztek velük váltóverseny formájában.

Megnéztünk egy kedves kis rövid rajzfilmet a víz körforgásáról! Két kis kedves vízcseppecske utazását meséli el úgy, hogy az a kisgyermekek számára is érthető és szórakoztató.

Átbeszéltük a Happy hét ppt. -t. Eljátszottuk, hogy hervadnak el a virágok és hogy frissülnek ismét fel, ha elindulnak a kis  "kertészeink".

Meglocsoltuk a tanterem virágait. Mi is megszomjaztunk és egy jó pohár vízzel frissítettük magunkat. 

Az 1. a-c osztályban a gyerekek akváriumot készítettek mozgatható halacskával. Vizet festettünk ételszínezékkel, majd káposzta- levelet állítottunk bele és megfigyeltük a változást. A szünetben pedig mindenki ivott egy pohár vizet az égészségének megőrzésére.

Az 1.c osztályosok mesét hallgattak a kis patakocskáról, amelybe szennyeződés került. A közelben lakó gyerekek összefogtak és megtisztították a patakot. Mi pedig elkészítettük papírból és víziállatokkal benépesítettük a mi kis patakunkat. A tanulás közben pihentető feladatként egymásnak adogatták a vízzel teli kulacsot. Miután megnéztük a Happy hét pp-jét kimértük a fél literes üdítőben található cukor mennyiségét. Meglepődtünk mindannyian, hogy mennyi található benne. Eddig sem volt jellemző az osztályra, hogy a kulacsokban üdítő legyen, most még inkább figyelnek arra, hogy vizet hozzanak és naponta többször töltsék, hogy a megfelelő mennyiséget tudjanak inni.

A 2. évfolyamra járó gyerekek a víz körforgásával ismerkedtek. Mindenki megalkotta a kis képet arról, hogyan is képzeli el ezt a saját környezetében.  Közösen plakátot készítettek, hogy mindig emlékezzenek a vizek védelmére, a vízivás fontosságára. A feladatok közül ők is kiválasztották a nekik legérdekesebbeket, melyek megoldásával nagyon sok ismerettel gyarapodtak.

Köszönjük szépen a szülőknek, hogy gyermekeik egészségére vigyáznak és vízzel töltött kulaccsal engedik őket iskolába!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu