^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Happy hét az 1-2. évfolyamon

Az 1.a osztály tanulói a Víz világnapja alkalmából és a Happy hét programjához kapcsolódva rajz órán békákat rajzoltak, színeztek és nyírtak, amit testnevelés órán a játékos váltóversenyen fel is használtunk. Mocsáron járással gyűjtötték a csapatok a békákat.

Magyarórán párokban dolgoztak. Ismereteiket bővítették a vízzel kapcsolatban: rövid mondatokat olvastak a vízről, képek segítették a könnyebb megértést. Szavakat párosítottak képekkel. Feladatlapot oldottak meg. Majd az órán szerzett ismeretekből plakátot készítettek.

Elhozták azokat a kedvenc kabalájukat, amik vízben élő állatokat ábrázolnak. Testnevelés órán ezekkel a kabalákkal tornáztak és különböző játékos feladatokat végeztek velük váltóverseny formájában.

Megnéztünk egy kedves kis rövid rajzfilmet a víz körforgásáról! Két kis kedves vízcseppecske utazását meséli el úgy, hogy az a kisgyermekek számára is érthető és szórakoztató.

Átbeszéltük a Happy hét ppt. -t. Eljátszottuk, hogy hervadnak el a virágok és hogy frissülnek ismét fel, ha elindulnak a kis  "kertészeink".

Meglocsoltuk a tanterem virágait. Mi is megszomjaztunk és egy jó pohár vízzel frissítettük magunkat. 

Az 1. a-c osztályban a gyerekek akváriumot készítettek mozgatható halacskával. Vizet festettünk ételszínezékkel, majd káposzta- levelet állítottunk bele és megfigyeltük a változást. A szünetben pedig mindenki ivott egy pohár vizet az égészségének megőrzésére.

Az 1.c osztályosok mesét hallgattak a kis patakocskáról, amelybe szennyeződés került. A közelben lakó gyerekek összefogtak és megtisztították a patakot. Mi pedig elkészítettük papírból és víziállatokkal benépesítettük a mi kis patakunkat. A tanulás közben pihentető feladatként egymásnak adogatták a vízzel teli kulacsot. Miután megnéztük a Happy hét pp-jét kimértük a fél literes üdítőben található cukor mennyiségét. Meglepődtünk mindannyian, hogy mennyi található benne. Eddig sem volt jellemző az osztályra, hogy a kulacsokban üdítő legyen, most még inkább figyelnek arra, hogy vizet hozzanak és naponta többször töltsék, hogy a megfelelő mennyiséget tudjanak inni.

A 2. évfolyamra járó gyerekek a víz körforgásával ismerkedtek. Mindenki megalkotta a kis képet arról, hogyan is képzeli el ezt a saját környezetében.  Közösen plakátot készítettek, hogy mindig emlékezzenek a vizek védelmére, a vízivás fontosságára. A feladatok közül ők is kiválasztották a nekik legérdekesebbeket, melyek megoldásával nagyon sok ismerettel gyarapodtak.

Köszönjük szépen a szülőknek, hogy gyermekeik egészségére vigyáznak és vízzel töltött kulaccsal engedik őket iskolába!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu