^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét a fejlesztő foglalkozásokon, napköziben

A HAPPY betűszó a program angol elnevezéséből, a „Hungarian Aqua Promoting Program in the Young” címből származik, jelentése: Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében.

A március 21-25. között zajló, a víz világnapjához kapcsolódó HAPPY-héten a fejlesztő és napközis foglalkozásokon is igyekeztünk megfelelni a szó minden jelentésének: jó hangulatú könyvtári foglalkozások, mese- és zenehallgatás, filmnézés, változatos mozgásos és alkotó tevékenységek, információs szövegek, szókereső és bingó játékok, interaktív feladatok, „vizes” szólások, memóriajátékok sokasága által bővítettük tanulóink ismereteit. Beszélgettünk a tiszta víz fontosságáról, a vízben élő állatokról, az élőhelyek megóvásáról, a víz körforgásáról, takarékos vízfogyasztásról, víztisztításról. A heti programban helyet kapott az egészséges életmódra nevelés: a víz szerepe az emberi szervezetben, a folyadékpótlás, gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontossága. Beszélgettünk a tanulók üdítőital-fogyasztási szokásairól. Ajánlásokat fogalmaztunk meg az egészséges szomjoltó italok kiválasztására. Megbeszéltük, miért a legelőnyösebb választás egy pohár tiszta víz.

Örömmel tapasztaltuk, hogy tanítványaink már sok előzetes ismerettel rendelkeztek és nyitottak voltak újabbak befogadására is. Nagy lelkesedéssel értelmeztek plakátokat, vitattak meg fontos kérdéseket, oldottak meg fejtörő feladatokat. Olvastak, írtak, számításokat végeztek, festettek, rajzoltak, hajtogattak, meséltek.

A tantermekben, folyosókon látható közös és egyéni alkotások még hosszú ideig fognak emlékeztetni bennünket erre a „Boldog hét”-re.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                  Mátyásné Adamik Ildikó

                                                                                   munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu