^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét a fejlesztő foglalkozásokon, napköziben

A HAPPY betűszó a program angol elnevezéséből, a „Hungarian Aqua Promoting Program in the Young” címből származik, jelentése: Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében.

A március 21-25. között zajló, a víz világnapjához kapcsolódó HAPPY-héten a fejlesztő és napközis foglalkozásokon is igyekeztünk megfelelni a szó minden jelentésének: jó hangulatú könyvtári foglalkozások, mese- és zenehallgatás, filmnézés, változatos mozgásos és alkotó tevékenységek, információs szövegek, szókereső és bingó játékok, interaktív feladatok, „vizes” szólások, memóriajátékok sokasága által bővítettük tanulóink ismereteit. Beszélgettünk a tiszta víz fontosságáról, a vízben élő állatokról, az élőhelyek megóvásáról, a víz körforgásáról, takarékos vízfogyasztásról, víztisztításról. A heti programban helyet kapott az egészséges életmódra nevelés: a víz szerepe az emberi szervezetben, a folyadékpótlás, gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontossága. Beszélgettünk a tanulók üdítőital-fogyasztási szokásairól. Ajánlásokat fogalmaztunk meg az egészséges szomjoltó italok kiválasztására. Megbeszéltük, miért a legelőnyösebb választás egy pohár tiszta víz.

Örömmel tapasztaltuk, hogy tanítványaink már sok előzetes ismerettel rendelkeztek és nyitottak voltak újabbak befogadására is. Nagy lelkesedéssel értelmeztek plakátokat, vitattak meg fontos kérdéseket, oldottak meg fejtörő feladatokat. Olvastak, írtak, számításokat végeztek, festettek, rajzoltak, hajtogattak, meséltek.

A tantermekben, folyosókon látható közös és egyéni alkotások még hosszú ideig fognak emlékeztetni bennünket erre a „Boldog hét”-re.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                  Mátyásné Adamik Ildikó

                                                                                   munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu