^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Minden a vízről szólt a 3. c osztályban

2022. március 22-én a 3. c osztályban minden a vízről szólt, hiszen ezen a napon ünnepeltük A víz világnapját.

A reggeli ráhangolódás Csiki Tímea: A partra vetett két jó barát című meséjével indult, majd megbeszéltük, hogy "Miért ünnepeljük?" ezt a napot.

Szó esett arról, hogy milyen fontossággal bír a víz az életünkben.

Megismertük Breki életútját, amit mi magunk is elkészítettünk applikáción.

Játszottunk online feladatokkal a vízcsepp útjával, valamint a tenger élővilágával kapcsolatban.

A nap egyik fénypontja a kísérlet volt: ételszínezék és víz oldatába tettünk fehér színű virágokat (szegfűt és tulipánt), valamint fejes káposzta levelét és a nap folyamán fél óránként megfigyeltük és megbeszéltük, hogy mi történik.

A 2022-es év témája A víz világnapján belül: Felszín alatti vizek - láthatóvá tenni a láthatatlant. Mi éppen ezt tettük, amit a gyerekek nagyon élveztek.

A nap végén készítettünk egy tengeri akváriumot, természetesen minden létező dolgot újrahasznosítottunk, amit lehetett.

Csodálatos napot töltöttünk együtt, rengeteg új ismeretre tettek szert, illetve a meglévő ismereteik is mélyültek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kecskeméti Ildikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu