^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Határtalanul Program Erdélyben

  Nagy izgalommal készültünk a Határtalanul Program keretében „Elek apó meséi: Erdélyi legendák és mondák nyomában” című kirándulásunk megvalósítására. Előkészítő órák keretében a 7. a-c, a 7. d és a 7. e osztály tanulóival együtt megismerkedtünk az Erdélyben élő magyarság létszámával, az államhatáron kívüli elhelyezkedés történelmi okaival, a meglátogatandó települések magyarságának történetével. Térképen megkerestük az úticéljainkat. Megvizsgáltuk Erdély összlakosságának etnikai összetételét.
  Bővebben...
 • 2 Színházban jártunk

  2023. május 25-én délután került sor mesebérletünk harmadik, egyben utolsó elődására. Így ismét a Békéscsabai Jókai Színházba látogattunk el iskolánk 86 tanulójával. Nagy érdeklődéssel vártuk Benedek Elek – Szente Éva: Égig érő fa című előadását, hiszen sokunk által ismert mese került feldolgozásra.
  Bővebben...
 • 3 Sikeres szereplés a JóPálya vetélkedő megyei döntőjében

  A 7.a-c osztály három tanulója, Eszenyi Gergő Noel, Kulich Dávid és Miklovicz Áron a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett JóPálya nevű háromfordulós vetélkedő megyei döntőjében 2. helyezést ért el. A versenyre Békés vármegyei általános iskolák 6-7. osztályos tanulói nevezhettek. A verseny első fordulójában egy a szakmákkal kapcsolatos online kérdőívet kellet kitölteniük a gyerekeknek
  Bővebben...
 • 4 Boldogságóra a 2.c osztályban

  2023. május 31-én ismét boldogság órákat tartottunk iskolánk 2. c osztályában. A május hónap témája a testmozgás gyakorlása, annak fontossága. A motivációnk bőven megvolt, hiszen áprilisban a hónap csoportja lettünk, amit itt is, most is, hálás szívvel köszönünk. Az óra elején megbeszéltük, hogy miért fontos a rendszeres mozgás és a testi- lelki kapcsolódás. Ráhangolódtunk a témára.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Minden a vízről szólt a 3. c osztályban

2022. március 22-én a 3. c osztályban minden a vízről szólt, hiszen ezen a napon ünnepeltük A víz világnapját.

A reggeli ráhangolódás Csiki Tímea: A partra vetett két jó barát című meséjével indult, majd megbeszéltük, hogy "Miért ünnepeljük?" ezt a napot.

Szó esett arról, hogy milyen fontossággal bír a víz az életünkben.

Megismertük Breki életútját, amit mi magunk is elkészítettünk applikáción.

Játszottunk online feladatokkal a vízcsepp útjával, valamint a tenger élővilágával kapcsolatban.

A nap egyik fénypontja a kísérlet volt: ételszínezék és víz oldatába tettünk fehér színű virágokat (szegfűt és tulipánt), valamint fejes káposzta levelét és a nap folyamán fél óránként megfigyeltük és megbeszéltük, hogy mi történik.

A 2022-es év témája A víz világnapján belül: Felszín alatti vizek - láthatóvá tenni a láthatatlant. Mi éppen ezt tettük, amit a gyerekek nagyon élveztek.

A nap végén készítettünk egy tengeri akváriumot, természetesen minden létező dolgot újrahasznosítottunk, amit lehetett.

Csodálatos napot töltöttünk együtt, rengeteg új ismeretre tettek szert, illetve a meglévő ismereteik is mélyültek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kecskeméti Ildikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu