^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét a 3-4. osztályban

A HAPPY-hét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), óvodákban és iskolákban évente meghirdetett, a víz világnapjához (márc.22.) kapcsolódó vízfogyasztást népszerűsítő programja.

A program fő célja az ásványvízbevitel növelése, ezzel párhuzamosan a cukros, szénsavas üdítők fogyasztásának csökkentése.

Egy héten keresztül mindennap – a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő, változatos feladatokon keresztül, meghívott előadó segítségével hívtuk fel a tanulók figyelmét a víz élettani jelentőségére. Előadónk, egy kedves szülő, Tóth-Valentinyi Ágnes volt. Hangsúlyoztuk, hogy napi 2 liter folyadék szükséges a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez, hogy az ivóvíz nagy kincs, és hogy vigyáznunk kell Földünk ivóvízkészletére.

Bízunk benne, hogy idővel elérjük célunkat, és a gyerekek számára oly vonzó cukros üdítők és energiaitalok helyett a jövőben egyre többször kerül a kulacsokba, csapvíz, ásványvíz, esetleg frissen facsart gyümölcslé.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Szentkutiné Ollé Ágnes

munkaközösség-vezető

 

. mai.mezobereny.hu