^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Reális Bronzérem

A Békés Megyei Diáksport Szövetség 2022. április 5-én kedden rendezte meg iskolánkban a III. korcsoportos fiú Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntőjét. A békéscsabai Lencsési Általános Iskola és a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola csapatai mellett iskolánk csapatának részvételével. Az esemény komoly téttel bírt, hiszen ebben az évben, ebben a korcsoportban az országos döntőnek is a mi iskolánk ad otthont, és a versenykiírás szerint a házigazda megye bajnoka automatikusan bejut a 8 csapatos országos döntőbe. A körmérkőzéses lebonyolítás (mindenki játszott mindenkivel) során a békéscsabai csapat könnyedén nyerte meg mindhárom mérkőzését és teljesen megérdemelten jutott az országos döntőbe, melyhez sok sikert kívánunk nekik. Az ezüstérem sorsa egy izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzésen dőlt el a Békés javára a mi fiainkkal szemben. Csapatunk harmadik helyezése ezzel együtt reálisnak mondható, annál is inkább, mert mindenki maximálisat nyújtott a tudásához mérten, és becsületesen végig küzdötte mindhárom mérkőzését. Öröm volt közel 20 év után újra „városi rangadót” látni kosaras diákjaink között, annál is inkább, mert egy nagyon jó hangulatú sportszerű mérkőzés volt, melyet az utolsó negyedben sikerült a magunk javára fordítani.

A csapat tagjai: Szabó Lőrinc Zalán (4.c), Fekete Enrikó Dávid (4.d), Balta Roland Tóth Máté, Czirbuly Tamás (5.c), Jenei Hunor Antal, Miklovicz Áron, Plavecz Máté, Sándor Ábel, Torma Dániel (6.c), Biró Gergő (7.c)

Felkészítő: Zsíros Gábor

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Zsíros Gábor

testnevelő-edző

. mai.mezobereny.hu