^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 1. fordulójának eredménye

A XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 1. fordulóján iskolánk 26 fő felső tagozatos tanulója vett részt.  A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése.

Oklevelet kapott és könyvjutalomban részesült mindegyik évfolyamon az első három helyezett:

 

5. évfolyam:

1. Balta Roland 5. c

2. Czirbuly Tamás  5. c

3. Hoffmann Dorina Adrienn 5. c

 

6. évfolyam:

1. Plavecz Máté 6. a-c

2. Machó Hanna Réka 6. a-c

3. Eszenyi Gergő 6. a-c

 

7. évfolyam:

1. Horváth Léna 7.c

2. Kővári Petra 7. a 

3. Varga Máté 7. a

 

8. évfolyam:

1. Kincses Nóra 8. a

2. Szabó Ferenc 8. c

3. Nemes Zita 8. a

 

A több mint tizenhétezer versenyző közül az erdélyi, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt mintegy négyezer-négyszáz versenyző folytathatja a versenyt.

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti iskola és Kollégium tanulói közül az eredményeik alapján a 2. fordulóba került:

Balta Roland, Czirbuly Tamás, Hoffmann Dorina Adrienn, Machó Hanna Réka, Plavecz Máté, Horváth Léna, Benyovszki Zoé, Kővári Petra, Varga Máté, Kincses Nóra, Szabó Ferenc.

Az eddigi eredményekhez gratulálunk, a 2. fordulóban versenyzőknek további sok sikert kívánunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Vári Anikó Katalin

                                                                                                         munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu