^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvéti játszóház az ovisokkal

Beiskolázási programunkat „Nyuszi ül a fűben” elnevezésű rendezvényünkkel folytattuk a Húsvét jegyében.

A kellemes hangulatot zeneiskolás pedagógusaink és diákjaik alapozták meg zenéjükkel, közben az ovisok önfeledten játszottak a tanító nénikkel.

A jókedv a kézműveskedés és a mozgásos játék során is megmaradt.

Ezen a délutánon a gyerekeknek lehetőségük volt különböző hangszerekkel megismerkedni közelebbről is. Kíváncsian fogták és szólaltatták meg a hegedűt, a gordonkát, a furulyát. A zongorát is lelkesen próbálták ki.

Ismét egy kellemes délutánt töltöttünk az ovisokkal. Bízom benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésüket a zenetanulás iránt is.

Amíg a gyerekek játszottak, szüleik az intézmény vezetőségével és a leendő elsős tanító nénikkel kötetlenül beszélgettek az iskolánkban folyó munkáról, programokról, lehetőségekről.

Köszönöm a Szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket erre a rendezvényünkre is, hiszen valamennyiünknek az a célja, hogy a leendő elsős gyermekeknek gördülékenyebbé tegyük az iskolába lépést.

Köszönöm a rendezvényben részt vevő valamennyi Munkatársamnak a lelkes közreműködését, segítségét.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Hoffmann Sándorné

intézményvezető-helyettes

 

. mai.mezobereny.hu