^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Határtalanul Program Erdélyben

  Nagy izgalommal készültünk a Határtalanul Program keretében „Elek apó meséi: Erdélyi legendák és mondák nyomában” című kirándulásunk megvalósítására. Előkészítő órák keretében a 7. a-c, a 7. d és a 7. e osztály tanulóival együtt megismerkedtünk az Erdélyben élő magyarság létszámával, az államhatáron kívüli elhelyezkedés történelmi okaival, a meglátogatandó települések magyarságának történetével. Térképen megkerestük az úticéljainkat. Megvizsgáltuk Erdély összlakosságának etnikai összetételét.
  Bővebben...
 • 2 Színházban jártunk

  2023. május 25-én délután került sor mesebérletünk harmadik, egyben utolsó elődására. Így ismét a Békéscsabai Jókai Színházba látogattunk el iskolánk 86 tanulójával. Nagy érdeklődéssel vártuk Benedek Elek – Szente Éva: Égig érő fa című előadását, hiszen sokunk által ismert mese került feldolgozásra.
  Bővebben...
 • 3 Sikeres szereplés a JóPálya vetélkedő megyei döntőjében

  A 7.a-c osztály három tanulója, Eszenyi Gergő Noel, Kulich Dávid és Miklovicz Áron a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett JóPálya nevű háromfordulós vetélkedő megyei döntőjében 2. helyezést ért el. A versenyre Békés vármegyei általános iskolák 6-7. osztályos tanulói nevezhettek. A verseny első fordulójában egy a szakmákkal kapcsolatos online kérdőívet kellet kitölteniük a gyerekeknek
  Bővebben...
 • 4 Boldogságóra a 2.c osztályban

  2023. május 31-én ismét boldogság órákat tartottunk iskolánk 2. c osztályában. A május hónap témája a testmozgás gyakorlása, annak fontossága. A motivációnk bőven megvolt, hiszen áprilisban a hónap csoportja lettünk, amit itt is, most is, hálás szívvel köszönünk. Az óra elején megbeszéltük, hogy miért fontos a rendszeres mozgás és a testi- lelki kapcsolódás. Ráhangolódtunk a témára.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvéti játszóház az ovisokkal

Beiskolázási programunkat „Nyuszi ül a fűben” elnevezésű rendezvényünkkel folytattuk a Húsvét jegyében.

A kellemes hangulatot zeneiskolás pedagógusaink és diákjaik alapozták meg zenéjükkel, közben az ovisok önfeledten játszottak a tanító nénikkel.

A jókedv a kézműveskedés és a mozgásos játék során is megmaradt.

Ezen a délutánon a gyerekeknek lehetőségük volt különböző hangszerekkel megismerkedni közelebbről is. Kíváncsian fogták és szólaltatták meg a hegedűt, a gordonkát, a furulyát. A zongorát is lelkesen próbálták ki.

Ismét egy kellemes délutánt töltöttünk az ovisokkal. Bízom benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésüket a zenetanulás iránt is.

Amíg a gyerekek játszottak, szüleik az intézmény vezetőségével és a leendő elsős tanító nénikkel kötetlenül beszélgettek az iskolánkban folyó munkáról, programokról, lehetőségekről.

Köszönöm a Szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket erre a rendezvényünkre is, hiszen valamennyiünknek az a célja, hogy a leendő elsős gyermekeknek gördülékenyebbé tegyük az iskolába lépést.

Köszönöm a rendezvényben részt vevő valamennyi Munkatársamnak a lelkes közreműködését, segítségét.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Hoffmann Sándorné

intézményvezető-helyettes

 

. mai.mezobereny.hu