^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvétvárás Bélmegyeren

A tavaszi szünetet megelőző napokban az 1-4. b osztály tanulói a húsvéti népszokásokat elevenítették fel. Minden kisdiák elmondta az ismert locsolóversét, egyet meg is tanultunk. Készítettünk asztaldíszt tejes- és üdítős papírdobozból, melyet festés után nyuszicsemegével ragasztottunk körbe. Tojást díszítettünk préselt, tavaszi virágokkal és spárgával tekerve, melyet horgolt csipke ékesített. Ajtódísz karikát tekertünk fűzfavessző gallyakból, selyemszalaggal szépítve és fűkötegre erősített kisbáránnyal díszítve. A húsvétvárást az udvaron elrejtett csokitojások keresgélésével zártuk.  A gyerekek fürgén és jókedvűen szaladgáltak egyik rejtekhelytől a másikig, míg minden édességnek gazdája nem lett.

A tanulók örömmel vitték haza az elkészült munkadarabokat, melyaz ünnepi asztalra kerül.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                         Simon Anna

                                                                                                                                     tanító néni

. mai.mezobereny.hu