^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvétvárás Bélmegyeren

A tavaszi szünetet megelőző napokban az 1-4. b osztály tanulói a húsvéti népszokásokat elevenítették fel. Minden kisdiák elmondta az ismert locsolóversét, egyet meg is tanultunk. Készítettünk asztaldíszt tejes- és üdítős papírdobozból, melyet festés után nyuszicsemegével ragasztottunk körbe. Tojást díszítettünk préselt, tavaszi virágokkal és spárgával tekerve, melyet horgolt csipke ékesített. Ajtódísz karikát tekertünk fűzfavessző gallyakból, selyemszalaggal szépítve és fűkötegre erősített kisbáránnyal díszítve. A húsvétvárást az udvaron elrejtett csokitojások keresgélésével zártuk.  A gyerekek fürgén és jókedvűen szaladgáltak egyik rejtekhelytől a másikig, míg minden édességnek gazdája nem lett.

A tanulók örömmel vitték haza az elkészült munkadarabokat, melyaz ünnepi asztalra kerül.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                         Simon Anna

                                                                                                                                     tanító néni

. mai.mezobereny.hu