^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Beköszöntött a tavasz!

Tavasz évszaknap az 1-4. évfolyamon

A tavaszi szünet előtti napok már a tavasz köszöntésével, húsvéti készülődéssel teltek az alsó tagozaton. A gyerekek az ünnepkörhöz kapcsolódó szövegekkel, hagyományokkal ismerkedtek. Készítettek tavaszi koszorút, az ünnep jellegzetes figuráit, a nyuszikat és csibéket. A legszebb nap mégis az utolsó tanítási nap volt, mikor a hagyományos tavaszi évszaknapot rendeztük meg. Ekkor az iskola udvarán a nyuszi által elrejtett tojásokat keresgettek a gyerekek. Akik még eddig nem festettek, hímeztek tojásokat, ma ők is ezzel voltak elfoglalva. Hajtogattak tojástartó kosárkákat, varrtak zokni nyuszikat. A 2. c osztályosok kirándultak a településen, hogy jobban szemügyre vegyék az ébredő természet változásait.

A fiúk a nap végéhez közeledve meglocsolták a lányokat, hogy frissen, virulva jöjjenek a megérdemelt pihenés után ismét iskolába. A lányok pedig saját készítésű origami, színezett, festett tojásokkal köszönték meg a fiúk kedvességét.

Az évszaknap zárásaként a tornateremben gyűltünk össze. A zárókört ismét A négy vándor jár körbe, körbe című dalra tettük meg.

Az énekkarosok Szilágy Ida tanító néni vezetésével tavaszi dalcsokorral köszöntette az alsó tagozatos tanulókat, melyet köszönünk szépen Nekik.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu