^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Sikeres szereplés a HUNGARIKUM vetélkedő országos döntőjében

  A lakiteleki Népfőiskola - a Magyar Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság - HUNGARIKUMOK, ÉRTÉKEK, KINCSEK, KÖZÖSSÉGEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN címmel hirdette meg vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. Iskolánkból a 7. a-c osztály három tanulója: Eszenyi Gergő Noel, Jenei Hunor Antal és Varga Áron, valamint osztályfőnökük Tóth Olivér alkotta Négyes HÁGO csapat jelentkezett a 2022-ben induló versenyre.
  Bővebben...
 • 2 Ezüstérmes a lány kosárlabda csapat

  A Békés Megyei Diáksport Egyesület 2023. 03.08-án, szerdán rendezte a lány kosárlabda IV. korcsoportos vármegyei döntőjét. Az eseménynek a Molnár Miklós Sportcsarnok adott otthont. Idén ebben a korosztályban 4 csapat mérette meg magát szűkebb hazánkban.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés 1848. március 15-ről

  Iskolánk méltó ünnep keretében az OPSKMM színháztermében emlékezett meg ezekről a jeles eseményekről 2023. március 14-én délelőtt tanulóink és kollégáink előtt, majd 17.00 órakor a városi rendezvényen. A műsort csokorba fonva, színes, változatos előadásokkal díszítettem, ami méltó emléket állított hőseinknek.
  Bővebben...
 • 4 Három korcsoportban mérték össze tudásukat a Szépolvasó versenyen az alsó tagozatosok

  2023. február 22-én rendezte a hagyományos, Szépolvasási versenyt iskolánk a második, harmadik -és negyedik osztályos tanulók részére. A verseny célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasás, mint élmény átéreztetése, hagyományápolás.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Beköszöntött a tavasz!

Tavasz évszaknap az 1-4. évfolyamon

A tavaszi szünet előtti napok már a tavasz köszöntésével, húsvéti készülődéssel teltek az alsó tagozaton. A gyerekek az ünnepkörhöz kapcsolódó szövegekkel, hagyományokkal ismerkedtek. Készítettek tavaszi koszorút, az ünnep jellegzetes figuráit, a nyuszikat és csibéket. A legszebb nap mégis az utolsó tanítási nap volt, mikor a hagyományos tavaszi évszaknapot rendeztük meg. Ekkor az iskola udvarán a nyuszi által elrejtett tojásokat keresgettek a gyerekek. Akik még eddig nem festettek, hímeztek tojásokat, ma ők is ezzel voltak elfoglalva. Hajtogattak tojástartó kosárkákat, varrtak zokni nyuszikat. A 2. c osztályosok kirándultak a településen, hogy jobban szemügyre vegyék az ébredő természet változásait.

A fiúk a nap végéhez közeledve meglocsolták a lányokat, hogy frissen, virulva jöjjenek a megérdemelt pihenés után ismét iskolába. A lányok pedig saját készítésű origami, színezett, festett tojásokkal köszönték meg a fiúk kedvességét.

Az évszaknap zárásaként a tornateremben gyűltünk össze. A zárókört ismét A négy vándor jár körbe, körbe című dalra tettük meg.

Az énekkarosok Szilágy Ida tanító néni vezetésével tavaszi dalcsokorral köszöntette az alsó tagozatos tanulókat, melyet köszönünk szépen Nekik.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu