^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Beköszöntött a tavasz!

Tavasz évszaknap az 1-4. évfolyamon

A tavaszi szünet előtti napok már a tavasz köszöntésével, húsvéti készülődéssel teltek az alsó tagozaton. A gyerekek az ünnepkörhöz kapcsolódó szövegekkel, hagyományokkal ismerkedtek. Készítettek tavaszi koszorút, az ünnep jellegzetes figuráit, a nyuszikat és csibéket. A legszebb nap mégis az utolsó tanítási nap volt, mikor a hagyományos tavaszi évszaknapot rendeztük meg. Ekkor az iskola udvarán a nyuszi által elrejtett tojásokat keresgettek a gyerekek. Akik még eddig nem festettek, hímeztek tojásokat, ma ők is ezzel voltak elfoglalva. Hajtogattak tojástartó kosárkákat, varrtak zokni nyuszikat. A 2. c osztályosok kirándultak a településen, hogy jobban szemügyre vegyék az ébredő természet változásait.

A fiúk a nap végéhez közeledve meglocsolták a lányokat, hogy frissen, virulva jöjjenek a megérdemelt pihenés után ismét iskolába. A lányok pedig saját készítésű origami, színezett, festett tojásokkal köszönték meg a fiúk kedvességét.

Az évszaknap zárásaként a tornateremben gyűltünk össze. A zárókört ismét A négy vándor jár körbe, körbe című dalra tettük meg.

Az énekkarosok Szilágy Ida tanító néni vezetésével tavaszi dalcsokorral köszöntette az alsó tagozatos tanulókat, melyet köszönünk szépen Nekik.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu