^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

    Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Gasztronómiai táborban a 8.a osztály

A 8.a osztály 2022. 04. 12 – 13-án Gasztronómiai táborban vett részt az M-Event szervezésében a Megyei Önkormányzat  megbízásából a TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” pályázat keretein belül a SAVIC Gruop felkérésére.

A kétnapos program során Kovács Sándor pékmester, Horváth Ferenc mesterszakács, a Békés megyei Culinary Team egykori tagja és Drenyovszkiné Hegedűs Anna a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének tagja ismertette meg a gyerekeket a békés megyei húsvéti hagyományokkal, húsvéti ételekkel és azok elkészítési módjaival.

A tábor helyszínén Madarászné Bereczki Zsuzsanna bemutatta a résztvevőknek a Madarász Lovastanyát, többek közt egyik büszkeségüket, a postakocsit.

Az első napon 5-6 fős csoportokban folyt a munka… tepertős levelestésztából készültek a lekváros papucsok. Recept alapján kalács tésztát készítettek (mértek, mennyiségeket váltottak más mértékegységbe), dagasztottak, kelesztettek. A legnagyobb élmény a fonott kalács technika megismerése és 4 fonatból való elkészítése volt. Gyönyörű kalácsok készültek, amiket kemencében sütöttek ki! Az elkészült ételeket jó étvággyal elfogyasztották. Még az első napon jó háziasszonyhoz illően a sonkát, kolbászt és tojást feltették az üstbe főni.

A második nap tojáskereséssel kezdődött – megtalálták mindet (csak egy tört össze). J

Az előző napon megfőtt tojásokból 4 csoportban készültek a tojáskrémek, amelyeket jó ízzel fogyasztottak pirítósra kenve, friss szeletelt zöldségekkel, teával. Elkészítették Békés megye, Mezőberény hagyományos húsvéti fogását a töltött káposztát is… megtudtuk, hogy nem kell bele tojást tenni, úgy is egyben marad a gombóc. Hihetetlen, de még bírtak enni! A saját készítésű étel sokkal jobban esett!

És még nincs vége! Hátravan a haluska készítése! A tésztanyújtási technika kipróbálása sem fogott ki rajtuk. Szépen, ügyesen szeletelték a nyers tésztát. A frissen készített tésztát diósan, mákosan, lekvárosan vagy sajtos tejfölösen… mindenki az ízlésének megfelelően kóstolhatta meg.

Az összes elkészített étel nagyon finomra sikerült! Szívesen vettek részt a Gasztro Táborban, mely nagyon jó közösségépítő program volt. A csoporttagok ügyesen együttműködtek, segítették egymást. Jókat beszélgettek, nevettek, játszottak és sokat tanultak!

A Gasztro tábor programját színesítette a kézműves foglalkozáson való részvételi lehetőség és a nagyon népszerű lovaglás.

Köszönjük Martincsek Editnek a színvonalas tábor szervezését és a lehetőséget, hogy részt vehettünk rajta!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Vrbovszki Beáta

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu