^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Ősz évszaknap az alsó tagozaton

    Minden évben nagy izgalommal készülődnek a tanító nénik és a diákok az évszaknapokra. Az idei tanévben a legkisebbek nagyon várták, hogy miről is szól az ősz évszaknap. Az 1.c osztály tanulói gombás képeket készítettek, ami által megtanulták a legyezőhajtást, és beszélgettek az ősz jellemzőiről. A gyerekek ügyesen, jó hangulatban tevékenykedtek.
    Bővebben...
  • 2 Boldogságóra a 3.c1 osztályban

    A Boldogságóra program szeptemberi témája a hála gyakorlása volt. Az első foglalkozáson beszélgetőkörben gyűjtöttük össze, mit jelent számunkra a hála, miért lehetünk hálásak, és milyen érzéseket kelt bennünk. Ezután a tanító néni felolvasott egy mesét, amelynek szereplői a Hála, a Jólét és a Szeretet voltak. A történet üzenete szerint ahol jelen van a hála, ott a szeretet és a jólét is megjelenik.
    Bővebben...
  • 3 A zene világnapja

    2025. október 1-jén iskolánkban egy zenei világnapi koncert tette hallhatóvá és érezhetővé a fenti idézet üzenetét. A világnap történetéről, és a zene jelentőségéről hallhattunk rövid bevezető gondolatokat. A zene mindig fontos szerepet töltött be az emberek életében. Yehudi Menuhin hegedűművész egyik legfontosabb küldetésének tekintette, hogy a zenén keresztül formálja a közösséget, hirdesse a zene összefogó és gyógyító erejét.
    Bővebben...
  • 4 Nyolcadikosaink a CsabaPark pályaválasztási vásárán!

    A Mezőberényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos tanulói 2025. október 8-án délután ellátogattak Békéscsabára, a CsabaParkban megrendezett pályaválasztási vásárra. Az élménydús program keretein belül, az érdeklődők valamennyi Békés vármegyei középiskolával, szakképző intézménnyel és munkaadóval találkozhattak, és lehetőség nyílt szakirányok, képzések megismerésére.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen és egy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Gasztronómiai táborban a 8.a osztály

A 8.a osztály 2022. 04. 12 – 13-án Gasztronómiai táborban vett részt az M-Event szervezésében a Megyei Önkormányzat  megbízásából a TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” pályázat keretein belül a SAVIC Gruop felkérésére.

A kétnapos program során Kovács Sándor pékmester, Horváth Ferenc mesterszakács, a Békés megyei Culinary Team egykori tagja és Drenyovszkiné Hegedűs Anna a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének tagja ismertette meg a gyerekeket a békés megyei húsvéti hagyományokkal, húsvéti ételekkel és azok elkészítési módjaival.

A tábor helyszínén Madarászné Bereczki Zsuzsanna bemutatta a résztvevőknek a Madarász Lovastanyát, többek közt egyik büszkeségüket, a postakocsit.

Az első napon 5-6 fős csoportokban folyt a munka… tepertős levelestésztából készültek a lekváros papucsok. Recept alapján kalács tésztát készítettek (mértek, mennyiségeket váltottak más mértékegységbe), dagasztottak, kelesztettek. A legnagyobb élmény a fonott kalács technika megismerése és 4 fonatból való elkészítése volt. Gyönyörű kalácsok készültek, amiket kemencében sütöttek ki! Az elkészült ételeket jó étvággyal elfogyasztották. Még az első napon jó háziasszonyhoz illően a sonkát, kolbászt és tojást feltették az üstbe főni.

A második nap tojáskereséssel kezdődött – megtalálták mindet (csak egy tört össze). J

Az előző napon megfőtt tojásokból 4 csoportban készültek a tojáskrémek, amelyeket jó ízzel fogyasztottak pirítósra kenve, friss szeletelt zöldségekkel, teával. Elkészítették Békés megye, Mezőberény hagyományos húsvéti fogását a töltött káposztát is… megtudtuk, hogy nem kell bele tojást tenni, úgy is egyben marad a gombóc. Hihetetlen, de még bírtak enni! A saját készítésű étel sokkal jobban esett!

És még nincs vége! Hátravan a haluska készítése! A tésztanyújtási technika kipróbálása sem fogott ki rajtuk. Szépen, ügyesen szeletelték a nyers tésztát. A frissen készített tésztát diósan, mákosan, lekvárosan vagy sajtos tejfölösen… mindenki az ízlésének megfelelően kóstolhatta meg.

Az összes elkészített étel nagyon finomra sikerült! Szívesen vettek részt a Gasztro Táborban, mely nagyon jó közösségépítő program volt. A csoporttagok ügyesen együttműködtek, segítették egymást. Jókat beszélgettek, nevettek, játszottak és sokat tanultak!

A Gasztro tábor programját színesítette a kézműves foglalkozáson való részvételi lehetőség és a nagyon népszerű lovaglás.

Köszönjük Martincsek Editnek a színvonalas tábor szervezését és a lehetőséget, hogy részt vehettünk rajta!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Vrbovszki Beáta

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu