^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Föld napja

A világűrből nézve Földünk csupán egy parányi, kékesfehér bolygónak tűnik. Hét bolygótársával együtt kering a Nap körül. Több milliárdnyi éve forog saját tengelye körül. Április 22-e 1990 óta a Föld napja. E világnapnak az a célja, hogy felhívja az emberiség figyelmét a Földünk élő és élettelen világát egyre jobban fenyegető veszélyekre. A Föld ma még működő energiatartalékai azonban egy napon kimerülnek.

A gyerekek az e napi tevékenységre filmnézéssel (A Föld napja) hangolódtak. Évfolyamonként különböző feladatmegoldások során bizonyították ügyességüket. Az elsősök rajzoltak és színeztek, a másodikosok mondatokat zártak az oda illő írásjelekkel. A nagyobbak szófaji ismereteikből adtak számot. Az osztály valamennyi tanulója puzzle darabokat színezett és illesztett, csoportokban memória kártyával játszott. Kézműves foglalkozáson csigák készültek, melyek a Föld „legerősebb” állatai.

Fontos, hogy megóvjuk a természetet! Ne szennyezzük a levegőt, a vizeket! Vigyázzunk a növényekre, állatokra! Így sokáig megőrizhetjük élőhelyünket, a Földet. Vigyázzunk hát rá közösen, hogy még sokáig élhessünk rajta!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                                   Simon Anna

. mai.mezobereny.hu