^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Föld napja

A világűrből nézve Földünk csupán egy parányi, kékesfehér bolygónak tűnik. Hét bolygótársával együtt kering a Nap körül. Több milliárdnyi éve forog saját tengelye körül. Április 22-e 1990 óta a Föld napja. E világnapnak az a célja, hogy felhívja az emberiség figyelmét a Földünk élő és élettelen világát egyre jobban fenyegető veszélyekre. A Föld ma még működő energiatartalékai azonban egy napon kimerülnek.

A gyerekek az e napi tevékenységre filmnézéssel (A Föld napja) hangolódtak. Évfolyamonként különböző feladatmegoldások során bizonyították ügyességüket. Az elsősök rajzoltak és színeztek, a másodikosok mondatokat zártak az oda illő írásjelekkel. A nagyobbak szófaji ismereteikből adtak számot. Az osztály valamennyi tanulója puzzle darabokat színezett és illesztett, csoportokban memória kártyával játszott. Kézműves foglalkozáson csigák készültek, melyek a Föld „legerősebb” állatai.

Fontos, hogy megóvjuk a természetet! Ne szennyezzük a levegőt, a vizeket! Vigyázzunk a növényekre, állatokra! Így sokáig megőrizhetjük élőhelyünket, a Földet. Vigyázzunk hát rá közösen, hogy még sokáig élhessünk rajta!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                                   Simon Anna

. mai.mezobereny.hu