^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Petőfi szavalóverseny

Hosszas várakozás után, 2022. április 27-én megrendeztük iskolánk alsó tagozatos tanulói körében a szavalóversenyt. A tanulók két korcsoportban mérhették össze tehetségüket. Kis diákjaink a korábbi versenyekhez hasonlóan egy kötelező és egy szabadon választható verssel készültek. A kötelező verseket Petőfi Sándor művei közül választottuk ki, melyet a tanulók példaértékűen elsajátítottak. A délután rendkívül értékesen telt el, hisz a diákok sokat tanulhattak egymástól. Többen megcsillogtathatták előadói tehetségüket, amit a jövőben is tudnak kamatoztatni. A verseny végén a zsűri tagjai nehezen hozták meg a döntésüket, hisz nagyon sok jó szavalatot hallottak. A versmondó gyerekek nevében szeretném megköszönni a felkészítő tanító néniknek a remek munkát. A szülőknek pedig köszönjük, hogy támogatták, bíztatták gyermekeiket. A legjobb szavalók könyvjutalomban részesültek.

Helyezettek az 1-2. évfolyamon:

 1. helyezett: Domoki Dávid 2. c
 2. helyezett: Hangrád Zalán Ármin 1. a
 3. helyezett: Plavecz Gréta Katalin 1. c

Különdíjas: Fábián Lili 1.a

Helyezettek az 3-4. évfolyamon:

 1. helyezett: Markos Annamária 3. a
 2. helyezett: Török Nelli 4. c
 3. helyezett: Mohácsi Richárd Nikolasz 3.d

Különdíjas: Papp Szilvia 3. b

 

Jövőre is szeretettel várjuk a lelkes versenyzőket!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Várhegyiné Braun Anita

        tanító néni

. mai.mezobereny.hu