^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tavaszi zsongás

Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon.

A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról. Készült fiókákkal benépesített madárfészek, origami gólya és egyéb madarak. Szorgos kezek nyomán az udvari kerítés is megszépült: madarak, fák, virágok borítják a szürke felületet, vidámítják szemünket. Néhányan, webkamera segítségével, még egy igazi gólyafészekbe is bekukkantottak: http://horgaszegyesulet.roszkenet.hu/node/1

Fejlesztő órákon a nagyobb gyerekek szókígyóban rejtőzködő madarak és fák nevét keresgélték, színes tollú madarakat próbáltak azonosítani, ismeretterjesztő szöveget olvastak a mezőberényi vasútállomás 200 évnél is idősebb kocsányos tölgyeiről.

A kisebbek lerajzolták kedvenc madarukat, számítógépen igaz-hamis kvízzel tették próbára tudásukat, képes párkeresővel edzették a memóriájukat.

 „Ez jó volt!” – jegyezte meg a nap végén az egyik kisdiák. A kijelentéssel mindannyian egyetértettünk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 

          Mezőberény, 2022. 05. 11.                                        

  Mátyásné Adamik Ildikó

                                                                                                    munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu