^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 „Fa nélkül egy fillért sem ér a táj…” Madarak és fák napja Bélmegyeren

  A természet és a környezet értékeinek megismerésére, védelmére mozgósít a madarak és a fák napja. 1902-ben az európai országok egyezményt kötöttek a hasznos madarak védelmére. Még abban az évben Chernel István először szervezte meg a madarak és fák napját.
  Bővebben...
 • 2 Tavaszi zsongás

  Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon. A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról.
  Bővebben...
 • 3 A két bors ökröcske

  Alsó tagozatos diákjainknak a minap igazán egyedülálló zenei élményben volt részük. Iskolánkba látogatott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somorjai Péter karmester irányításával. Ránki György: A két bors ökröcske című zenés mesejátékát mutatták be.
  Bővebben...
 • 4 MEZŐBERÉNYI TANULÓ A SIMONYI ZSIGMOND HELYESÍRÁSI VERSENY DÖNTŐJÉBEN

  A Kárpát-medence legjobb 4400 helyesírója versenyzett az 5–8. évfolyamokon a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 2. fordulójában. Iskolánk tanulói közül 11 fő vett részt ezen a megmérettetésen, amely az iskolánk falai között, digitális formában zajlott. Mindegyik tanuló nagyon szép eredményt ért el ebben a fordulóban is, melyhez gratulálunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tavaszi zsongás

Május 10-én a Madarak és fák napját ünnepeltük a délutáni foglalkozásokon.

A napközis gyermekekkel beszélgetéssel, változatos kézműves tevékenységgel, gondolkodtató feladatokkal, szókereső játékokkal emlékeztünk meg e jeles napról. Készült fiókákkal benépesített madárfészek, origami gólya és egyéb madarak. Szorgos kezek nyomán az udvari kerítés is megszépült: madarak, fák, virágok borítják a szürke felületet, vidámítják szemünket. Néhányan, webkamera segítségével, még egy igazi gólyafészekbe is bekukkantottak: http://horgaszegyesulet.roszkenet.hu/node/1

Fejlesztő órákon a nagyobb gyerekek szókígyóban rejtőzködő madarak és fák nevét keresgélték, színes tollú madarakat próbáltak azonosítani, ismeretterjesztő szöveget olvastak a mezőberényi vasútállomás 200 évnél is idősebb kocsányos tölgyeiről.

A kisebbek lerajzolták kedvenc madarukat, számítógépen igaz-hamis kvízzel tették próbára tudásukat, képes párkeresővel edzették a memóriájukat.

 „Ez jó volt!” – jegyezte meg a nap végén az egyik kisdiák. A kijelentéssel mindannyian egyetértettünk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 

          Mezőberény, 2022. 05. 11.                                        

  Mátyásné Adamik Ildikó

                                                                                                    munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu