^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Bodza üdítő készítés

Az 1.c osztályos gyerekekkel az óra eleji ráhangolódásként mindig az évszakhoz kapcsolódó verset választok. Nemes Nagy Ágnes Tavaszi felhők című költeményéről a gyerekeknek a bodzaszörp jutott az eszükbe. Voltak olyan kisgyermekek, akik a szüleikkel már korábban is készítettek szörpöt, üdítőt, és voltak, akik nem ismerték. Akik kóstolták nagy élvezettel meséltek róla, hogy milyen finom. Az otthoni munkálatokat jól megfigyelték, így a hozzávalókat és készítés menetét is ismerték. A többiek érdeklődését is felkeltették. Ezért beszereztük a hozzávalókat, melyből a rövid érési idejű üdítőt készítettük el. Nagyon lelkesen fogtak munkához. Mosták a gyerekek a bodzavirágot, facsarták a citrom levét, beledaraboltuk a bio citrom héját is.  Az egészségünkre figyelve pici cukorral ízesítettük. Egy éjszakát állva hagytuk, majd másnap meg is ittuk. Mindenkinek nagyon ízlett. Azt kérték a gyerekek, hogy ismét készítsünk ebből az üdítőből.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

tanító néni

. mai.mezobereny.hu