^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Hidd el, az élet köztünk szép!”

MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

Véget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el. Így éppen lecsúsztunk a döntőről, ami persze elszomorított bennünket. Azonban az biztos, hogy igazi csapattá kovácsolódtunk a fordulók alatt. Rengeteget tanultunk a roma értékekről, sok kihívást kellett legyőznünk.

Az első fordulóban igen nehéz 50 kérdésből álló feladatsort kellett megcsinálnunk online formában. Szinte mindent is érintettek a kérdések: művészetek, eredettörténet, gasztronómia, történelem…..

A második fordulóban egy facebook oldalt kellett létrehoznunk megadott szempontok alapján, minimum 15 releváns posztot elkészítve. Mi a Cigány mesék világába igyekeztünk elkalauzolni az érdeklődőket, mert úgy gondoltuk ez a téma még nem jelent meg a vetélkedő prezentációiban.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100080509887456

A harmadik forduló pedig egy tiktok videó – dal szerzése, szöveg írása, felvételek, fotók… - elkészítése volt, melynél szintén szigorú megkötések voltak: időintervallum, meghatározott szavak és persze témák keretében. A közös iskolai összefogás és a rengeteg segítő szándékú mezőberényi ember, szervezet nélkül el sem tudtuk volna készíteni. Hálás köszönetünk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult az alábbi videó elkészítéséhez!

https://www.tiktok.com/@mberenyiromak/video/7100907878302715142?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6941836811992843782

Minden héten egy bónusz pontot lehetett szerezni a „Heti kérdés” feladványra, amelyet mindig sikeresen teljesítettünk.

Csapatunk rengeteg élménnyel gazdagodott, sok új ismeretet szerzett a roma és a magyar kultúrával kapcsolatosan. Bár nem döntőztünk, de egy biztos: tényleg jó csapat vagyunk!!!

A csapat tagjai: Farkas Jázmin 7.e

                          Suki Mirella 7.e

                          Mészáros Milán 7.c

                          Rácz Rómeó 7.c

                          Kovács Annamária – fejlesztő pedagógus

. mai.mezobereny.hu