^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Zánkai élmények a 7.d osztállyal

  A 7. d osztállyal Zánkán jártunk, ahol egy modern, nyüzsgő hangulatú Erzsébet-tábor fogadott bennünket. Az élménytábor fő célja az volt, hogy jól érezzük magunkat és a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjunk. Mindent megtettünk érte, hogy ez valóban így legyen: rengeteget nevettünk, szórakoztunk, játszottunk és természetesen fürödtünk. Igazi tartalmas kikapcsolódásban volt részünk.
  Bővebben...
 • 2 A 6. évfolyam Fonyódligeten táborozott

  2022. július 3. és 8. között iskolánk 6. évfolyama a Balaton déli partján, a Fonyódligeti Erzsébet-táborban élvezte a nyári szünetet. Csapatunk kiegészült más évfolyamok tanulóival is, így két csoportban, összesen 51 fő tanuló és 7 fő kísérő vett részt a táborozásban.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Hidd el, az élet köztünk szép!”

MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

Véget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el. Így éppen lecsúsztunk a döntőről, ami persze elszomorított bennünket. Azonban az biztos, hogy igazi csapattá kovácsolódtunk a fordulók alatt. Rengeteget tanultunk a roma értékekről, sok kihívást kellett legyőznünk.

Az első fordulóban igen nehéz 50 kérdésből álló feladatsort kellett megcsinálnunk online formában. Szinte mindent is érintettek a kérdések: művészetek, eredettörténet, gasztronómia, történelem…..

A második fordulóban egy facebook oldalt kellett létrehoznunk megadott szempontok alapján, minimum 15 releváns posztot elkészítve. Mi a Cigány mesék világába igyekeztünk elkalauzolni az érdeklődőket, mert úgy gondoltuk ez a téma még nem jelent meg a vetélkedő prezentációiban.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100080509887456

A harmadik forduló pedig egy tiktok videó – dal szerzése, szöveg írása, felvételek, fotók… - elkészítése volt, melynél szintén szigorú megkötések voltak: időintervallum, meghatározott szavak és persze témák keretében. A közös iskolai összefogás és a rengeteg segítő szándékú mezőberényi ember, szervezet nélkül el sem tudtuk volna készíteni. Hálás köszönetünk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult az alábbi videó elkészítéséhez!

https://www.tiktok.com/@mberenyiromak/video/7100907878302715142?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6941836811992843782

Minden héten egy bónusz pontot lehetett szerezni a „Heti kérdés” feladványra, amelyet mindig sikeresen teljesítettünk.

Csapatunk rengeteg élménnyel gazdagodott, sok új ismeretet szerzett a roma és a magyar kultúrával kapcsolatosan. Bár nem döntőztünk, de egy biztos: tényleg jó csapat vagyunk!!!

A csapat tagjai: Farkas Jázmin 7.e

                          Suki Mirella 7.e

                          Mészáros Milán 7.c

                          Rácz Rómeó 7.c

                          Kovács Annamária – fejlesztő pedagógus

. mai.mezobereny.hu