^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk, intézmények

Témanap a 3. évfolyamon

A nap folyamán sok új ismerettel lettek gazdagabbak iskolánk 3. évfolyamos tanulói. Magyarország térképen megkeresték Mezőberényt, majd a világtájaknak megfelelően megbeszélték, hogy a település hol helyezkedik el az országon belül, mennyi a lakosainak a száma, illetve mekkora a város területe. Iránytű segítségével behatárolták a szomszédos települések elhelyezkedését is. Ezután megismerkedtek a város kialakulásával, történetével, testvérvárosaival, az itt született híres emberek neveivel.

Reggeli séta keretében a gyerekek bemutatták egymásnak a város központjában található épületeket, megismerkedtek az intézmények tevékenységeivel. Tanulmányozták, hogy a városban lakó nemzetiségek milyen típusú lakóházakban laktak régen. Memóriafejlesztés gyanánt a városban található intézmények fotói alapján hívták elő tudásunkat, és helyezték el őket Mezőberény térképén, majd megkeresték, és gyurmával jelölték az osztály tanulóinak lakhelyét.

Öröm volt hallgatni, hogy az előző években tanultakra milyen jól emlékeznek az osztályok tanulói!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Plaveczné Sonkoly Anita

tanító néni

. mai.mezobereny.hu