^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk, intézmények

Témanap a 3. évfolyamon

A nap folyamán sok új ismerettel lettek gazdagabbak iskolánk 3. évfolyamos tanulói. Magyarország térképen megkeresték Mezőberényt, majd a világtájaknak megfelelően megbeszélték, hogy a település hol helyezkedik el az országon belül, mennyi a lakosainak a száma, illetve mekkora a város területe. Iránytű segítségével behatárolták a szomszédos települések elhelyezkedését is. Ezután megismerkedtek a város kialakulásával, történetével, testvérvárosaival, az itt született híres emberek neveivel.

Reggeli séta keretében a gyerekek bemutatták egymásnak a város központjában található épületeket, megismerkedtek az intézmények tevékenységeivel. Tanulmányozták, hogy a városban lakó nemzetiségek milyen típusú lakóházakban laktak régen. Memóriafejlesztés gyanánt a városban található intézmények fotói alapján hívták elő tudásunkat, és helyezték el őket Mezőberény térképén, majd megkeresték, és gyurmával jelölték az osztály tanulóinak lakhelyét.

Öröm volt hallgatni, hogy az előző években tanultakra milyen jól emlékeznek az osztályok tanulói!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Plaveczné Sonkoly Anita

tanító néni

. mai.mezobereny.hu