^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Madarász Lovastanyára kirándult az 1.a osztály

Az 1. a osztály a Madarász Lovastanyán töltött egy feledhetetlen napot osztálykirándulás keretében.

Az osztály lovaskocsival érkezett a tanyára.

A tanya gyönyörűen parkosított udvarán szeretettel várta a csapatot Zsuzsi néni, Karola és Rebeka. A személyes ismerkedés után megtekintette a gyereksereg a tanya épületeit, állatait, a játszóhelyeit.

A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték meg népi, paraszti, lovas eszközök gyűjteményét és hallgatták Zsuzsi néni érdekes előadását az eszközök használatával kapcsolatban, valamint hagyományos életmód bemutatásáról szóló ismertetőt. Számos kérdést tettek fel a látottakkal kapcsolatosan.

Majd szabadon választott program keretében lovaglásra, íjászatra volt lehetőség. Az erdős részben pedig játszótér várta őket: pihenőhelyek, hinták, libikókák és egy kötélpálya csúszda biztosította a gyermekek szórakozását.

Ebéd után a Lovas tanya szakmai vezetője a lovak ápolásáról, gondozásáról, etetéséről, az istálló rendben tartásáról tartott interaktív foglalkozást a tanulóknak, akik igen érdeklődően és aktívan vettek részt azon.

Majd lehetőség nyílott kukoricamorzsolóval kukoricát morzsolni, a kása darálóval kását darálni, csutkából csutkavárat építeni.

Nagyon hamar eltelt a nap!

Sok élménnyel, újabb ismeretekkel gazdagodva búcsúzott a csapat a vendéglátóktól!

Köszönjük Zsuzsi néni, Karola, Rebeka a nagyon szép napot!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                        Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                  osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu