^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Paradicsomot passzíroztunk

  Elérkezett az ősszel érett zöldségek befőzésének ideje. A bélmegyeri alsósok szeptember végén megismerkedtek a paradicsom passzírozás munkafolyamatával. A nagyszülők kertjében, lugason nevelt, lédús zöldséget a tanulók leszedték, megmosták, kézzel összetörték majd kézi passzírozóval ledarálták.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Madarász Lovastanyára kirándult az 1.a osztály

Az 1. a osztály a Madarász Lovastanyán töltött egy feledhetetlen napot osztálykirándulás keretében.

Az osztály lovaskocsival érkezett a tanyára.

A tanya gyönyörűen parkosított udvarán szeretettel várta a csapatot Zsuzsi néni, Karola és Rebeka. A személyes ismerkedés után megtekintette a gyereksereg a tanya épületeit, állatait, a játszóhelyeit.

A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték meg népi, paraszti, lovas eszközök gyűjteményét és hallgatták Zsuzsi néni érdekes előadását az eszközök használatával kapcsolatban, valamint hagyományos életmód bemutatásáról szóló ismertetőt. Számos kérdést tettek fel a látottakkal kapcsolatosan.

Majd szabadon választott program keretében lovaglásra, íjászatra volt lehetőség. Az erdős részben pedig játszótér várta őket: pihenőhelyek, hinták, libikókák és egy kötélpálya csúszda biztosította a gyermekek szórakozását.

Ebéd után a Lovas tanya szakmai vezetője a lovak ápolásáról, gondozásáról, etetéséről, az istálló rendben tartásáról tartott interaktív foglalkozást a tanulóknak, akik igen érdeklődően és aktívan vettek részt azon.

Majd lehetőség nyílott kukoricamorzsolóval kukoricát morzsolni, a kása darálóval kását darálni, csutkából csutkavárat építeni.

Nagyon hamar eltelt a nap!

Sok élménnyel, újabb ismeretekkel gazdagodva búcsúzott a csapat a vendéglátóktól!

Köszönjük Zsuzsi néni, Karola, Rebeka a nagyon szép napot!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                        Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                  osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu