^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Teleki-történelemverseny

  Iskolánk két tanulója, Antóni Amira Debóra és Machó Hanna Réka 8. a-c osztályos tanulók részt vettek a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által meghirdetett XXII. Teleki-Történelemversenyen. A kori újkori magyar történelem témakörében kellett kutató munkát végezni, és többek között korabeli címert, valamint reneszánszkori szakácskönyvet készíteni.
  Bővebben...
 • 2 Iskolanyitogató a farsang jegyében

  A 2024-2025-ös tanévre tervezett beiskolázási programjaink sorát nyílt tanítási órák látogatásával egybekötött farsangi játszóházzal folytattuk. A szülőknek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy betekintést nyerjenek a 4. évfolyamon folyó tanulmányi munkákba. Közben a leendő elsős tanító néniket is jobban megismerhették.
  Bővebben...
 • 3 OKOSTANTEREM

  Iskolánk tanulói és tanárai ma, 2024. január 8-án birtokba vehették és használhatják a Tudástermet, amely a 30-as teremben került kialakításra. Az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 kódszámú, „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” elnevezésű projekt sikeresen lezárult, elkészült az „okosterem”.
  Bővebben...
 • 4 Pilotprüfung Orosházán

  A mai délelőttön hat 8.a-c osztályos diákkal Orosházán jártunk a Táncsics Mihály Gimnáziumban, ahol megtekinthettük három 7. évfolyamos tanuló próbanyelvvizsgáját „Pilotprüfung”-ját. Ez azért nagyon fontos a nyelvvizsga előtt álló tanulóknak, hogy lássák, hogyan is fog zajlani a DSD I nyelvvizsga szóbeli része.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

SIKERES TANÉVZÁRÁS AZ INTÉZMÉNYI BOZSIK-PROGRAMBAN

A járványhelyzet miatt két évig szünetelt az Intézményi Bozsik-program, ezért, mindenki örömmel üdvözölte a program folytatását a hosszú kihagyás után.

Békés-megyében négy körzet alakult: Békéscsaba, Gyula, Mezőberény, Nagyszénás.

Mezőberény körzetben, a 2021-2022 tanévben 27 intézményből 68 korcsoport nevezett, összesen 790 tanuló, akik tevékenységét 26 testnevelő-edző kolléga vezette.

A három tavaszi rendezvényre Mezőberényben, a jól előkészített sportpályán került sor. Minden pályán, több száz résztvevő kergette a labdát: az óvodások a műfüves pályán, alsó tagozatosok a center pályán, a felsős fiúk ás lányok a hátsó pályán.

Minden alkalommal Grassroots-fesztivált szerveztünk. A labdarúgást, mint játékot helyeztük a középpontba. Az elvárásoknak megfelelően nem jegyeztük az eredményt, nem hirdettünk bajnokot, mindenkit egyformán, éremmel, emléklappal, díjaztunk.  A résztvevők a nap során ásványvizet és édességet is kaptak a rendezőktől. Az óvodások még motivációs ajándékot is átvehettek a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából.

A zárás alkalmával minden intézmény testnevelője díjazta legszorgalmasabb és legsportszerűbb játékosait.

A sérülés mentes rendezvényen Gúti Ambrus, a helyi mentőállomás vezetője biztosította az egészségügyi ellátást.

A három tornából kettőt is megtekintett Tóth Márton, az Előre volt hálóőre, aki üdvözölte a résztvevőket és elismerését fejezte ki a szervezésért éslebonyolításért.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kajlik Péter testnevelő-edző, Mezőberény körzeti szervező

. mai.mezobereny.hu