^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Társadalmi környezet témanap

  Iskolánkban október 3-án az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor. Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások. A gyerekek egyaránt élvezték a rajzos, kvíz és digitális feladatokat.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

SIKERES TANÉVZÁRÁS AZ INTÉZMÉNYI BOZSIK-PROGRAMBAN

A járványhelyzet miatt két évig szünetelt az Intézményi Bozsik-program, ezért, mindenki örömmel üdvözölte a program folytatását a hosszú kihagyás után.

Békés-megyében négy körzet alakult: Békéscsaba, Gyula, Mezőberény, Nagyszénás.

Mezőberény körzetben, a 2021-2022 tanévben 27 intézményből 68 korcsoport nevezett, összesen 790 tanuló, akik tevékenységét 26 testnevelő-edző kolléga vezette.

A három tavaszi rendezvényre Mezőberényben, a jól előkészített sportpályán került sor. Minden pályán, több száz résztvevő kergette a labdát: az óvodások a műfüves pályán, alsó tagozatosok a center pályán, a felsős fiúk ás lányok a hátsó pályán.

Minden alkalommal Grassroots-fesztivált szerveztünk. A labdarúgást, mint játékot helyeztük a középpontba. Az elvárásoknak megfelelően nem jegyeztük az eredményt, nem hirdettünk bajnokot, mindenkit egyformán, éremmel, emléklappal, díjaztunk.  A résztvevők a nap során ásványvizet és édességet is kaptak a rendezőktől. Az óvodások még motivációs ajándékot is átvehettek a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából.

A zárás alkalmával minden intézmény testnevelője díjazta legszorgalmasabb és legsportszerűbb játékosait.

A sérülés mentes rendezvényen Gúti Ambrus, a helyi mentőállomás vezetője biztosította az egészségügyi ellátást.

A három tornából kettőt is megtekintett Tóth Márton, az Előre volt hálóőre, aki üdvözölte a résztvevőket és elismerését fejezte ki a szervezésért éslebonyolításért.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kajlik Péter testnevelő-edző, Mezőberény körzeti szervező

. mai.mezobereny.hu