^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

SIKERES TANÉVZÁRÁS AZ INTÉZMÉNYI BOZSIK-PROGRAMBAN

A járványhelyzet miatt két évig szünetelt az Intézményi Bozsik-program, ezért, mindenki örömmel üdvözölte a program folytatását a hosszú kihagyás után.

Békés-megyében négy körzet alakult: Békéscsaba, Gyula, Mezőberény, Nagyszénás.

Mezőberény körzetben, a 2021-2022 tanévben 27 intézményből 68 korcsoport nevezett, összesen 790 tanuló, akik tevékenységét 26 testnevelő-edző kolléga vezette.

A három tavaszi rendezvényre Mezőberényben, a jól előkészített sportpályán került sor. Minden pályán, több száz résztvevő kergette a labdát: az óvodások a műfüves pályán, alsó tagozatosok a center pályán, a felsős fiúk ás lányok a hátsó pályán.

Minden alkalommal Grassroots-fesztivált szerveztünk. A labdarúgást, mint játékot helyeztük a középpontba. Az elvárásoknak megfelelően nem jegyeztük az eredményt, nem hirdettünk bajnokot, mindenkit egyformán, éremmel, emléklappal, díjaztunk.  A résztvevők a nap során ásványvizet és édességet is kaptak a rendezőktől. Az óvodások még motivációs ajándékot is átvehettek a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából.

A zárás alkalmával minden intézmény testnevelője díjazta legszorgalmasabb és legsportszerűbb játékosait.

A sérülés mentes rendezvényen Gúti Ambrus, a helyi mentőállomás vezetője biztosította az egészségügyi ellátást.

A három tornából kettőt is megtekintett Tóth Márton, az Előre volt hálóőre, aki üdvözölte a résztvevőket és elismerését fejezte ki a szervezésért éslebonyolításért.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kajlik Péter testnevelő-edző, Mezőberény körzeti szervező

. mai.mezobereny.hu