^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap az alsó tagozaton

Az alsó tagozaton a hagyományokhoz híven az idén is megrendeztük a nyár évszaknapot, mely az egyik bázisintézményi jó gyakorlatunk rész.

A tanító nénik változatos feladatokkal, különböző programokkal igyekeztek élvezetessé tenni ezt a napot tanítványaik számára. Voltak osztályok, akik kirándulással, strandolással, és voltak, akik tantermi játékokkal, dalokkal, táncokkal készültek a nyárra.

A kicsikkel megbeszéltük a nyár jellemzőit, a nyári hónapokat, nyírtunk, ragasztottunk, rajzoltunk, színeztünk. A nagyobbak már kódokat fejtettek, sorversenyt rendeztek, vagy éppen gyümölcssalátát készítettek.

Beszélgettünk arról is, hogy kinek mi a vágya a nyárra, mi az, ami abból megvalósíthatónak tűnik, és mi az, ami esetleg egyelőre még álom marad. Különböző játékokkal ismerkedtünk meg, amit a gyerekek a nyári szünetben is játszhatnak barátokkal, táborban vagy akár egyedül. Tippeket gyűjtöttünk a nyári szünet hasznos eltöltésére.

Nem felejtettük el felhívni tanulóink figyelmét a nyár veszélyeire sem. A komoly téma ellenére természetesen ezt is igyekeztünk kicsit élménygazdagabbá, hangulatosabbá tenni.

Videófilmet néztünk a megelőzéssel, a gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban.

Ez az évszaknap is kellemes, sokszínű, élményekben gazdag csapaterősítő napnak bizonyult!

Nagyon jól éreztük magunkat!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Szentkutiné Ollé Ágnes

. mai.mezobereny.hu