^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Társadalmi környezet témanap

  Iskolánkban október 3-án az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor. Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások. A gyerekek egyaránt élvezték a rajzos, kvíz és digitális feladatokat.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap az alsó tagozaton

Az alsó tagozaton a hagyományokhoz híven az idén is megrendeztük a nyár évszaknapot, mely az egyik bázisintézményi jó gyakorlatunk rész.

A tanító nénik változatos feladatokkal, különböző programokkal igyekeztek élvezetessé tenni ezt a napot tanítványaik számára. Voltak osztályok, akik kirándulással, strandolással, és voltak, akik tantermi játékokkal, dalokkal, táncokkal készültek a nyárra.

A kicsikkel megbeszéltük a nyár jellemzőit, a nyári hónapokat, nyírtunk, ragasztottunk, rajzoltunk, színeztünk. A nagyobbak már kódokat fejtettek, sorversenyt rendeztek, vagy éppen gyümölcssalátát készítettek.

Beszélgettünk arról is, hogy kinek mi a vágya a nyárra, mi az, ami abból megvalósíthatónak tűnik, és mi az, ami esetleg egyelőre még álom marad. Különböző játékokkal ismerkedtünk meg, amit a gyerekek a nyári szünetben is játszhatnak barátokkal, táborban vagy akár egyedül. Tippeket gyűjtöttünk a nyári szünet hasznos eltöltésére.

Nem felejtettük el felhívni tanulóink figyelmét a nyár veszélyeire sem. A komoly téma ellenére természetesen ezt is igyekeztünk kicsit élménygazdagabbá, hangulatosabbá tenni.

Videófilmet néztünk a megelőzéssel, a gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban.

Ez az évszaknap is kellemes, sokszínű, élményekben gazdag csapaterősítő napnak bizonyult!

Nagyon jól éreztük magunkat!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Szentkutiné Ollé Ágnes

. mai.mezobereny.hu