^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

XX. Matematikaverseny a Mezőberényi Általános Iskolában

2022 május 31-én, két év kihagyás után, újból megrendeztük iskolánk matematikaversenyét. Az eltelt időszak hozta változásokhoz alkalmazkodva rendhagyó módon bonyolítottuk le az eseményt. Versenytársainkat a megmérettetésre nem hívtuk el Mezőberénybe. Mindenkit arra kértünk, hogy saját intézményében írja meg a versenydolgozatát, majd azt postán juttassa el hozzánk. A kapcsolatot online tartottuk a verseny ideje alatt.

A csapatok a megszokott módon álltak össze, azaz négy hetedikes és négy nyolcadikos versenyző alkotott egy csapatot. A megoldásokat mindenki önállóan készítette el.

A hetedikes és nyolcadikos feladatsorokat két kolléganőmmel együtt, Vrbovszki Beátával és Károlyiné Schäfer Szilviával, állítottuk össze a hagyományos formában. A javítást is közösen végeztük.

Az eredmények

7. évfolyamon:              1. helyezett     Steinmacher Tamás (Szarvas)

                                   2. helyezett     Tóth Iringó (Szarvas)

                                   3. helyezett     Baráth Barna (Szarvas)

 

8. évfolyamon:              1. helyezett     Mladonyiczki Boglárka (Békéscsaba)

                                   2. helyezett     Kovács Rebeka (Békéscsaba)

                                   3. helyezett     Barabás Bulcsú (Békéscsaba)

 

Összesített csapat:      1. helyezett     Békéscsaba csapata

                                   2. helyezett     Mezőberény A csapata

                                   3. helyezett     Csorvás csapata

A résztvevőknek ezúton is köszönjük, hogy ebben a rendhagyó formában is vállalták a versenyt.

Minden versenyzőt dicséret illet a kitartó munkáért.

                                                                                                    Bereczkiné Éber Ildikó

                                                                                                    munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu