^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Társadalmi környezet témanap

  Iskolánkban október 3-án az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor. Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások. A gyerekek egyaránt élvezték a rajzos, kvíz és digitális feladatokat.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Gyulára kirándult az 1.c osztály

A gyerekek csütörtökön reggel nem az iskolába indultak, hanem a vasútállomásra. Vonattal utaztunk Gyulára. Miután megérkeztünk, elsétáltunk a Göndöcs kertbe, ahol az árnyat adó fák alatt jóízűen megreggeliztünk, megnéztük a XX. század áldozatainak emlékművét és pihentünk egy kicsit. A sétánk során megálltunk a Világóránál, és körbejártuk a nem régen nyílt Japán kertet. Innen utunk az 1400 évek elején épült, az Alföld egyetlen megmaradt téglaépítésű várához vezetett. A középkori fegyverek, török hódoltság idején használt tárgyak nagy érdeklődést keltettek a gyerekekben. Nagy élvezettel nézték és hallgatták a vár építéséről készült interaktív bemutatót. A csónakázó partján gyönyörködtük a vadkacsákban, és a tóban úszkáló halakban. A következő állomásunk a Művelődési ház mögötti játszótér volt, amit nagy élvezettel vettek birtokba a gyerekek. Felmásztak a hatalmas kötélpiramisra, a várakba, ahonnan több irányba is le lehetett csúszni. Az időjárás sajnos nem hagyott elég időt a játékra, mert nagyon hamar zivatar kergetett be bennünket a közeli Művelődési házba. Ekkorra már jól elfáradt a kis csapat, így nem érezték csalódottnak magukat, hogy nem játszhattak még többet. Köszönjük szépen a szülőknek, hogy lehetővé tették ezt az utazást.

Geréd Erzsébet és Slyuchné Prókai Erika

tanító nénik

. mai.mezobereny.hu