^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Társadalmi környezet témanap

  Iskolánkban október 3-án az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor. Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások. A gyerekek egyaránt élvezték a rajzos, kvíz és digitális feladatokat.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Osztálykirándulás a Frankó tanya és Haluskaházban

Nagy izgatottsággal és lelkesedéssel várta gyermek és tanító néni egyaránt a június 8-át, az 1.a-c és a 2.d osztályban. A találkozás egymással a Vasútállomáson volt, vonatra szálltunk, - volt akinek első alkalom volt, hogy vasúti síneken utazott. Majd Békéscsabán átszálltunk a ránk váró Dottó kisvonatra.

„- erre a napra vártam egész életemben „, „–mindig erre vágytam” hangzottak el a gyermekektől, mely kimondatlanul is látszott arcukon, ragyogó szemek, mosolyra, örömre nyíló tekintetek.

Mezőmegyeren a Frankó tanya és Haluskaházhoz, úti célunkhoz érkezve nagy szeretettel fogadott minket Marcsi néni és segítői. Első osztályosok először a tanya épületeivel, helyiségeivel, tárgyaival ismerkedtek meg. A régi idők használati tárgyai, berendezési tárgyai, korabeli ruházatok, edények, egyéb konyhai eszközök sokaságával találkozhattunk.

Miért szokták mondani, hogy – Úgy nevet, mint a fakutya. – Úgy bánik vele, mint a kapcájával. –Olyan szeplős, mint a pulykatojás? Mindezekre választ kaphatunk Marcsi néni történeteiben.

A második osztályosok eközben haluskát készítettek, és jól megtanulták a receptet: 4 db tojás, 3 dl víz, 1 evőkanál só és 1 kg liszt. Tiszta kézzel, köténybe öltözve, külön-külön nyújtódeszkán és nyújtófával készítették el saját adagjukat, melyet haza is vihettek. Elkészült a tészta, az osztályok cseréltek és az elsősök is liszteztek, nyújtottak, tésztát készítettek, míg a másodikosok körül néztek az tanyán.

Az egészséges életmódra nevelés, környezetvédelem, természetvédelem fontossága a szelektív hulladékgyűjtés, az állattartás, a növénytermesztés, az újrahasznosítás által, mindezek gyakorlásával tovább erősíthettük a gyermekekben a környezettudatos gondolkodást.

Ebédre nagyon finom túrós haluskát kaptunk, majd állatsimogatásra is sort került. A kukoricatáblák és búzamezők közötti futóversenyre is jutott a gyerekek energiájából. Majd kora délután a Dottó vonat csengetése figyelmeztetett, hogy kirándulásunk lassan a végére ér.

Örömmel, hálával és egy adag haluska tésztával érkeztünk haza Mezőberénybe.

Köszönjük szépen a szülők támogatását, és minden résztvevőnek a jóhangulatú együttlétet.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                               Fülöpné Dombi Ottilia, tanító

. mai.mezobereny.hu