^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Társadalmi környezet témanap

  Iskolánkban október 3-án az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor. Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások. A gyerekek egyaránt élvezték a rajzos, kvíz és digitális feladatokat.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kerékpártúra a Sziksoron

Június 13-án a bélmegyeri alsó tagozatos tanulók két keréken ülve ellátogattak Csikortás Marika nénihez. Kellemesen időzve a diófa alatt vendéglátónk mesélt családjáról, korábbi és jelenlegi életéről. Megmutatta a 10 m hosszú magaságyásait, ahol konyhakerti és gyógynövényeket gondoz. Beszélt a vegyszermentes növénytermesztésről és állattenyésztésről. Megmutatta a csepegtető öntözést, a takarásos kertgazdálkodást és pelyhes háziállatait. Az önellátó életmódra berendezkedett tanyán Marika néni szabadidejében festeget. Örömmel mutatta meg elkészült és befejezésre váró festményeit. A sok portré között ráismertünk néhány falubeli arcra.  A nyugdíjas háziasszony saját készítésű ivólevekkel, lekvárral, kemencében sült kiflivel kínált bennünket. A meglepetést fokozta a tőle kapott, két keze által készített házi szappan.

Elköszönés után a hajdani bélmegyeri lődombhoz bicikliztünk. A múlt század közepén a fiatal leventék itt gyakorolták a lövészetet, amíg be nem vonultak katonának. Az ide vezető út emlékezetes volt. Bicajoztunk kaszálón és gyalogoltunk kökényesben.

E felejthetetlen nap az egészségtudatosság és környezettudatosság jegyében telt.

Köszönöm Marika néninek a kedves vendéglátást, a hőségnapon a gyerekeknek a kitartást!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu